Comercial
Gaz
Solar

Deutsche Börse Eschborn - echipat cu Viessmann Vitobloc 200

Deutsche Börse Eschborn a primit certificarea LEED Platinum, datorită designului sustenabil al clădirii și a acreditărilor sale în materie de sustenabilitate. Căldura și electricitatea sunt furnizate de două cazane Viessmann Vitobloc 200, cu condensare pe gaz și Vitosol 200-F.

Bursa germană de valori Eschborn. Foto: © KSP Jürgen Engel Architekten GmbH, Frankfurt am Main, Jean-Luc Valentin

Concept de design

Complexul modern de birouri este format din două structuri în formă de L situate față în față, conectate prin opt poduri și zece pasarele. Acestea sunt grupate în jurul unui atrium de 83 de metri înălțime, acoperit de un acoperiș de sticlă de 1000 de metri pătrați cu o substructură din aluminiu. Zona centrală servește drept hol de intrare, spațiu de expoziție, punct de întâlnire și inimă comunicativă a clădirii înalte.

Conceptul spațial și de circulație este conceput atât de flexibil încât fiecare dintre etajele standard poate fi împărțit, dacă este necesar, în opt unități locative independente, fiecare dintre ele având o legătură directă cu atriumul central. Birourile individuale simple și duble alternează cu spații de lucru în echipă în plan deschis, săli de ședință și "think pods" pentru lucrul concentrat. În conformitate cu ideea de transparență, toate birourile care dau spre hol și coridoare au geamuri pe toată înălțimea; chiar și căile de legătură au balustrade din sticlă. În ciuda separării spațiale, acest lucru leagă vizual departamentele individuale și creează multe perspective vizuale diferite.

Proiectarea fațadelor

Datorită ferestrelor sale caracteristice de tip cutie din podea până în tavan, învelișul clădirii înalte oferă, de asemenea, numeroase priveliști atât din interior, cât și din exterior. Deschiderile fațadei ventilate din spate sunt construite din aluminiu și sunt formate din geamuri termice cu trei geamuri, umplute cu argon în interior. La exterior, acestea sunt echipate cu un deflector de vânt realizat din sticlă securizată laminată. Construcția ingenioasă a pereților exteriori pe mai multe niveluri asigură o protecție suficientă împotriva pierderilor de căldură în timpul iernii, în timp ce vara - și în ciuda utilizării extinse a sticlei - protejează interiorul de supraîncălzire.

Abordare holistică

Pe lângă calitățile sale estetice, funcționale și sociale remarcabile, clădirea modernă îndeplinește, de asemenea, cele mai înalte cerințe în materie de ecologie, economie și eficiență energetică. Proiectarea durabilă a clădirii și ușurința de utilizare i-au adus, în cele din urmă, certificarea LEED Platină din partea US Green Building Council. Sistemul de certificare evaluează calitatea unei clădiri în șase categorii, și anume: amplasare durabilă, utilizarea eficientă a apei, energie și atmosferă, materiale și resurse, confort și climă interioară și inovare. Clădirea a primit un total de 58 de puncte din 69 posibile, devenind astfel primul zgârie-nori din Germania care a obținut statutul de platină.

Acoperișul clădirii Deutsche Börse cu un sistem solar termic cu colectoare plate Vitosol 200-F. Foto: © KSP Jürgen Engel Architekten GmbH, Frankfurt am Main, Jean-Luc Valentin

Soluție completă Viessmann pentru electricitate, încălzire și apă caldă

Două unități de cogenerare Vitobloc 200, care funcționează cu biogaz și sunt instalate pe acoperișul acestei clădiri înalte, furnizează aproximativ 60 % din necesarul de energie electrică al clădirii, cu o putere electrică de 1600 de kilowați. Restul de 1200 de kilowați provin din rețeaua publică. În același timp, producția termică a unităților de cogenerare - un total de 1 700 de kilowați - asigură alimentarea cu căldură de bază a clădirii și, astfel, aproximativ 90 % din sarcina termică de bază pentru încălzirea spațiilor, sistemele de ventilație și apa caldă menajeră. Cazanele cu condensare pe gaz cu o putere de 2100 de kilowați sunt disponibile pentru a acoperi sarcina de vârf în momentele de cerere crescută de căldură, cum ar fi atunci când temperaturile sunt deosebit de scăzute.

Un sistem solar termic de 90 de metri pătrați cu colectoare plate Vitosol 200-F instalate pe acoperișul clădirii furnizează aproximativ zece procente din energia necesară pentru încălzirea apei calde menajere. Căldura reziduală de la unitățile de cogenerare care nu poate fi utilizată imediat este stocată temporar și introdusă în sistemul de încălzire în funcție de necesități, asigurându-se astfel că energia solară obținută cu ajutorul colectoarelor plate poate fi utilizată cât mai eficient posibil pentru încălzirea centrală de rezervă. Ca urmare, se poate economisi în medie până la 60 % din energia necesară anual pentru încălzirea apei calde menajere.

Etanșare permanentă și bine izolată

Cadrul din aluminiu pliat pe tot conturul și etanșarea fără cusur a geamurilor asigură o etanșeitate permanentă și o mare stabilitate a colectorului. Acest lucru previne în mod fiabil înghețarea ramei prin apă stagnantă în îmbinările dintre ramă și sticlă. Panoul din spate este rezistent la perforare și la coroziune. Izolația termică extrem de eficientă reduce pierderile potențiale de căldură, în special primăvara, toamna și iarna.

Aspectul plăcut

Colectorii au un design atractiv și pot fi încorporați discret în aproape orice acoperiș. La cerere, rama este disponibilă și în orice culoare RAL. Marginile opționale ajută la crearea unei tranziții armonioase între suprafața colectorului și acoperiș. Colectorul plat de mari dimensiuni este livrat în aluminiu lucios, dar poate fi finisat și în orice culoare RAL.

Răcire, ventilație și iluminat

Căldura reziduală de la unitățile de cogenerare acționează unități de refrigerare prin absorbție care furnizează aproximativ 1000 de kilowați de energie de răcire pentru răcirea încăperilor și a proceselor. Unitățile de refrigerare electrică cu o putere de 3100 de kilowați acoperă sarcinile de răcire de vârf și asigură, de asemenea, buna funcționare a centrului IT.

Un sistem de ventilație mecanică alimentează toate zonele de lucru cu aer proaspăt. Datorită recuperării integrate a căldurii, 80 % din conținutul energetic al aerului extras poate fi utilizat pentru a preîncălzi aerul exterior rece în timpul iernii.

În timpul verii, același principiu este aplicat pentru a efectua o prerăcire. Suprafețele de încălzire și răcire din zona tavanului birourilor asigură temperaturi de 22 de grade Celsius iarna și de maximum 26 de grade Celsius vara. Pe vreme foarte caldă, răcirea suplimentară a pardoselii de la parter garantează un mediu interior plăcut; pe de altă parte, iarna, încălzirea prin pardoseală și profilele de fațadă încălzite mențin spațiul halei la o temperatură constantă de peste 17 grade Celsius.

Automatizarea inteligentă a clădirii

Un sistem inteligent de automatizare a clădirii reglează toate fluxurile de energie din interiorul clădirii de birouri în funcție de cerere și controlează utilizarea protecției solare și a iluminatului. Astfel, se economisește energie și se conservă resursele naturale.

Referințe conexe

Industrie
Biomasă
Solar
Ulei

Centrul logistic Marc Cain GmbH din Bodelshausen

La centrul său logistic din Bodelshausen, brandul de modă Marc Cain a optat pentru propria rețea locală de încălzire cu Viessmann Vitoflex 300-UF și un Vitobloc 200 EM-20/39 pentru producerea de energie electrică.

Citește mai mult
Comercial
Rezidențial
Aer
Electricitate

Lotte World Tower Seoul, Coreea de Sud

Lotte World Tower este situat în centrul orașului și găzduiește apartamente și birouri, precum și magazine și restaurante. Alimentarea cu energie ecologică provine de la 12 pompe de căldură Viessmann de mari dimensiuni.

Citește mai mult
Comercial
Industrie
Aer
Gaz

Leica Camera AG Wetzlar

Stilul de design al sediului central al companiei Leica din Wetzlar este captivant de unic. Acesta amintește de lentile, obiective și telemetre. Viessmann completează complexul cu un sistem energetic sofisticat și inovator.

Citește mai mult
Comercial
Rezidențial
Gaz
Solar

Insula Palm Island "The Palm Jumeirah" din Dubai

Pe Palm Jumeirah, colectoarele solare Vitosol 200-F alimentează cu apă caldă 14 clădiri de apartamente, în timp ce trei cazane Vitocrossal 300 încălzesc piscina și hammamul din hotelul de lux "Ottoman Palace".

Citește mai mult
Rezidențial
Solar

Turnul Marco Polo HafenCity Hamburg

În Marco Polo Tower, clădirea înaltă de 55 de metri este alimentată cu apă caldă prin intermediul unui sistem solar termic Viessmann cu colectoare Vitosol 200-T, care acoperă o suprafață totală de 180 de metri pătrați.

Citește mai mult
Încălzire urbană
Aer
Electricitate
Gaz

Cartierul Rosenstein din Stuttgart

Cartierul Rosenstein din Stuttgart are un concept impresionant, orientat spre viitor, de încălzire, răcire și energie electrică, cu accent pe cuplarea sectoarelor. Tehnologia utilizată include o pompă de căldură de mari dimensiuni, o unitate de cogenerare și un sistem fotovoltaic.

Citește mai mult
Asistență

Aveți nevoie de ajutor pentru a selecta produsul potrivit?

Găsiți produsul