Comercial
Rezidențial
Gaz
Solar

Insula Palm Island "The Palm Jumeirah" din Dubai

Pe Palm Jumeirah, colectoarele solare Vitosol 200-F alimentează cu apă caldă 14 clădiri de apartamente, în timp ce trei cazane Vitocrossal 300 încălzesc piscina și hammamul din hotelul de lux "Ottoman Palace".

Palm Island Dubai din aer. Foto: © NakheelS

Paradisul de vacanță creat artificial într-o ligă de sine stătătoare

Vizibilă de departe în mare, în largul coastei Dubaiului, în Golful Persic, se află o insulă în formă de palmier uriaș, formată dintr-un trunchi lung de cinci kilometri și un total de 17 frunze de palmier. Aceasta este insula formată în mod artificial The Palm Jumeirah - unde se află unul dintre cele mai exclusiviste centre de agrement și de vacanță din lume, cu numeroase apartamente, vile, hoteluri de lux, parcuri de agrement, centre comerciale și porturi de agrement, precum și o plajă de nisip lungă de 120 de kilometri. Frunzele de palmier artificiale din mare sunt vizibile chiar și din spațiu.

Emiratul Dubai nu numai că profită de pe urma rezervelor sale de petrol, dar beneficiază foarte mult și de zona de liber schimb cu port la mare adâncime. Dar, de ceva timp, se pune un accent din ce în ce mai mare și pe turism. Cu toate acestea, orașul nu avea nici pe departe suficiente plaje cu nisip pentru a satisface numărul tot mai mare de turiști. Și astfel a apărut ideea de a crea un paradis de vacanță format din trei insule artificiale, fiecare în formă de palmier. Primul complex de insule, "The Palm Jumeirah", a fost finalizat în 2007. Încă de la început, interesul pentru complexul rezidențial și de vacanță a fost uriaș: în trei săptămâni, toate proprietățile au fost vândute - înainte ca complexul de insule să fie finalizat.

Hotel Palm Islands Dubai. Foto: © Nakheel

Sistemul solar termic Viessmann asigură o încălzire eficientă a apei calde menajere

Clima din Dubai, cu o medie de nouă ore de soare pe zi, creează condiții ideale pentru utilizarea energiei solare pentru prepararea apei calde menajere. Colectorii solari Vitosol 200-F de la Viessmann, cu o suprafață totală a colectorului de aproximativ 3 000 de metri pătrați, sunt instalați pe 14 clădiri de apartamente situate pe trunchiul insulei artificiale de palmieri. Sistemul solar termic furnizează până la 20.000 de litri de apă caldă pe zi. Pentru a acoperi sarcina de vârf, fiecare clădire este echipată suplimentar cu patru cazane murale Vitodens cu condensare pe gaz, montate pe perete, într-un circuit în cascadă.

Cazanele cu condensare pe gaz Viessmann încălzesc un hotel de lux

Viessmann a furnizat, de asemenea, tehnologia de încălzire pentru hotelul de lux "Ottoman Palace" de pe insula palmier: trei cazane cu condensare pe gaz Vitocrossal 300, fiecare cu o putere de 978 kW, și șase boiler de apă caldă Vitocell, fiecare cu o capacitate de 1.000 de litri, asigură apa caldă menajeră, încălzirea piscinei și încălzirea hammamului.

Referințe conexe

Industrie
Biomasă
Solar
Ulei

Centrul logistic Marc Cain GmbH din Bodelshausen

La centrul său logistic din Bodelshausen, brandul de modă Marc Cain a optat pentru propria rețea locală de încălzire cu Viessmann Vitoflex 300-UF și un Vitobloc 200 EM-20/39 pentru producerea de energie electrică.

Citește mai mult
Comercial
Gaz
Solar

Bursa germană de valori Eschborn

Deutsche Börse Eschborn a primit certificarea LEED Platinum, datorită designului sustenabil al clădirii și a acreditărilor sale în materie de sustenabilitate. Căldura și electricitatea sunt furnizate de două cazane Viessmann Vitobloc 200, cu condensare pe gaz și Vitosol 200-F.

Citește mai mult
Comercial
Rezidențial
Aer
Electricitate

Lotte World Tower Seoul, Coreea de Sud

Lotte World Tower este situat în centrul orașului și găzduiește apartamente și birouri, precum și magazine și restaurante. Alimentarea cu energie ecologică provine de la 12 pompe de căldură Viessmann de mari dimensiuni.

Citește mai mult
Comercial
Industrie
Aer
Gaz

Leica Camera AG Wetzlar

Stilul de design al sediului central al companiei Leica din Wetzlar este captivant de unic. Acesta amintește de lentile, obiective și telemetre. Viessmann completează complexul cu un sistem energetic sofisticat și inovator.

Citește mai mult
Rezidențial
Solar

Turnul Marco Polo HafenCity Hamburg

În Marco Polo Tower, clădirea înaltă de 55 de metri este alimentată cu apă caldă prin intermediul unui sistem solar termic Viessmann cu colectoare Vitosol 200-T, care acoperă o suprafață totală de 180 de metri pătrați.

Citește mai mult
Încălzire urbană
Aer
Electricitate
Gaz

Cartierul Rosenstein din Stuttgart

Cartierul Rosenstein din Stuttgart are un concept impresionant, orientat spre viitor, de încălzire, răcire și energie electrică, cu accent pe cuplarea sectoarelor. Tehnologia utilizată include o pompă de căldură de mari dimensiuni, o unitate de cogenerare și un sistem fotovoltaic.

Citește mai mult
Asistență

Aveți nevoie de ajutor pentru a selecta produsul potrivit?

Găsiți produsul