Comercial

Sky Soho din Shanghai, China

Clădirea de birouri și comercială din Shanghai este un concept impresionant, bine gândit, care acordă o atenție egală anvelopei clădirii și ingineriei instalațiilor. Șase Vitomax 200-HW alimentează Sky Soho cu apă caldă.

Foto: © ABCDstock / Shutterstock.com

Arhitectură dinamică, futuristă, cu tehnologie de viitor

Sky Soho este unul dintre cele mai recente repere din Shanghai. Cu dimensiunile sale impresionante și structurile sale curbe - care amintesc de un canion dintr-un anumit unghi - clădirea modernă formează o combinație fascinantă de arhitectură dinamică, futuristă și tehnologie orientată spre viitor.

Proiectat de arhitecta britanică Zaha Hadid, complexul se întinde pe o suprafață de aproape 350.000 de metri pătrați și este situat în imediata apropiere a aeroportului Hongqiao și a centrului orașului Shanghai. Acesta servește ca o clădire de birouri și comercială, doar 30.000 de metri pătrați fiind rezervați pentru magazine de vânzare cu amănuntul și restaurante; în această structură uriașă este găzduit, de asemenea, un cinematograf imens de 5.000 de metri pătrați. În proiectarea Sky Soho, arhitectul a adoptat o abordare complet nouă. Pe o

teren de 480 de metri lungime și 250 de metri lățime, 12 clădiri sunt legate între ele prin 16 poduri. Se creează astfel o rețea ramificată de spații care oferă spectatorului o experiență vizuală unică. La poalele "canionului" se află o zonă numită Sunken Garden. Această "grădină" de 7000 de metri pătrați este un amestec de spații publice

spații publice și spații comerciale. Designul clădirii include, de asemenea, materiale de construcție responsabile din punct de vedere ecologic și un sistem de purificare a aerului. În plus, 30 % din suprafață este rezervată pentru spații verzi ("Biroul verde").

Datorită conceptului sustenabil orientat spre viitor al Sky Soho, proiectul a primit certificarea "LEED" (Leadership in Energy and Environmental Design).

Cazane de apă caldă Viessmann Vitomax 200-HW. Foto: © Viessmann

Tehnologia instalațiilor Viessmann pentru o eficiență energetică ridicată

Conceptul integrat al anvelopei clădirii și al tehnologiei instalațiilor asigură un consum redus de energie. Prin urmare, au fost instalate șase cazane de apă caldă Viessmann Vitomax 200-HW cu o putere totală de 24 MW pentru a asigura încălzirea și apa caldă pentru întregul complex de clădiri. Cazanele industriale/comerciale se remarcă prin eficiența lor excepțională și fiabilitatea operațională.

La fel ca și Lotte World Tower din Seul, Sky Soho Shanghai este un alt monument arhitectural din Asia de Est care a ales să utilizeze tehnologia Viessmann de înaltă eficiență.

Referințe conexe

Industrie
Biomasă
Solar
Ulei

Centrul logistic Marc Cain GmbH din Bodelshausen

La centrul său logistic din Bodelshausen, brandul de modă Marc Cain a optat pentru propria rețea locală de încălzire cu Viessmann Vitoflex 300-UF și un Vitobloc 200 EM-20/39 pentru producerea de energie electrică.

Citește mai mult
Comercial
Gaz
Solar

Bursa germană de valori Eschborn

Deutsche Börse Eschborn a primit certificarea LEED Platinum, datorită designului sustenabil al clădirii și a acreditărilor sale în materie de sustenabilitate. Căldura și electricitatea sunt furnizate de două cazane Viessmann Vitobloc 200, cu condensare pe gaz și Vitosol 200-F.

Citește mai mult
Comercial
Rezidențial
Aer
Electricitate

Lotte World Tower Seoul, Coreea de Sud

Lotte World Tower este situat în centrul orașului și găzduiește apartamente și birouri, precum și magazine și restaurante. Alimentarea cu energie ecologică provine de la 12 pompe de căldură Viessmann de mari dimensiuni.

Citește mai mult
Comercial
Industrie
Aer
Gaz

Leica Camera AG Wetzlar

Stilul de design al sediului central al companiei Leica din Wetzlar este captivant de unic. Acesta amintește de lentile, obiective și telemetre. Viessmann completează complexul cu un sistem energetic sofisticat și inovator.

Citește mai mult
Comercial
Rezidențial
Gaz
Solar

Insula Palm Island "The Palm Jumeirah" din Dubai

Pe Palm Jumeirah, colectoarele solare Vitosol 200-F alimentează cu apă caldă 14 clădiri de apartamente, în timp ce trei cazane Vitocrossal 300 încălzesc piscina și hammamul din hotelul de lux "Ottoman Palace".

Citește mai mult
Rezidențial
Solar

Turnul Marco Polo HafenCity Hamburg

În Marco Polo Tower, clădirea înaltă de 55 de metri este alimentată cu apă caldă prin intermediul unui sistem solar termic Viessmann cu colectoare Vitosol 200-T, care acoperă o suprafață totală de 180 de metri pătrați.

Citește mai mult
Asistență

Aveți nevoie de ajutor pentru a selecta produsul potrivit?

Găsiți produsul