Industrie
Biomasă
Solar
Ulei

Centrul logistic Marc Cain GmbH din Bodelshausen

La centrul său logistic din Bodelshausen, brandul de modă Marc Cain a optat pentru propria rețea locală de încălzire cu Viessmann Vitoflex 300-UF și un Vitobloc 200 EM-20/39 pentru producerea de energie electrică.

Clădirea companiei Marc Cain Logistics. Foto: © Carolin Julia Baker

Brandul de modă premium pentru femei optează pentru sistemul energetic Viessmann

Clădirile de producție, de depozitare și de administrație albe ca zăpada ale firmei Marc Cain GmbH sunt amplasate într-un cadru asemănător unui parc, cu peluze englezești și iazuri. Aici, la sediul central din Bodelshausen, nu departe de Tüübingen, se află încă una dintre puținele companii de îmbrăcăminte care au făcut faimoasă regiunea textilă din Albia suabă.

Înființată în 1973, compania este un brand de modă premium pentru femei, care operează la nivel global, cu o parte din operațiunile de producție în Germania, având aproximativ 1000 de angajați. Strategia sa de distribuție selectivă include 210 magazine Marc Cain, 292 de magazine de tip shop-in-shop, 397 de clienți de cont și alte 1087 de magazine specializate de lux în 61 de țări.

Pentru a asigura competitivitatea, s-au investit recent aproximativ 82 de milioane de euro în administrație, producție și cercetare și dezvoltare. Numai 35 de milioane de euro au fost investite într-un centru logistic de ultimă generație. O mare parte din această investiție a fost alocată construcției unui nou centru energetic la sediul central al companiei din Bodelshausen. Acum, datorită unui sistem energetic extrem de eficient de la Viessmann, producătorul de modă își încălzește clădirile cu energie regenerabilă și își generează, de asemenea, propria energie.

Încălzirea locală la fața locului înlocuiește încălzirea centralizată

În 2015, compania a trecut de la încălzirea urbană anterioară, furnizată de o companie locală de furnizare a energiei electrice, pentru a profita de noul său centru de încălzire la fața locului, conectat la o rețea locală de încălzire. "Furnizarea de încălzire urbană nu a funcționat așa cum ne-am imaginat", explică Harald Scherm, responsabil cu serviciile de construcții la Marc Cain. "Prin urmare, s-a luat decizia de a investi în propria noastră rețea locală de încălzire în același timp cu construirea noului nostru centru logistic", continuă dl Scherm. Această rețea alimentează întregul campus Marc Cain, care are o suprafață totală de peste 55 000 de metri pătrați.

Cazan pe peleți Viessmann Vitoflex 300-UF. Foto: © Carolin Julia Baker

Cazanul pe peleți complet automat acoperă sarcina termică de bază

Pentru a îndeplini cerințele Ordonanței germane privind economia de energie (EnEV), compania a optat de la început pentru biomasă ca sursă de energie primară. În conformitate cu ordonanța, în cazul construcțiilor noi, 25 % din energia necesară pentru producerea de căldură trebuie să provină din resurse regenerabile.

Prin urmare, un cazan pe peleți Vitoflex 300-UF cu o putere de 950 de kilowați a fost capabil să satisfacă cererea de bază pentru energia termică și apa caldă. Funcțiile automate, cum ar fi alimentarea cu combustibil, îndepărtarea cenușii și curățarea pneumatică a suprafeței de încălzire, împreună cu un echipament de siguranță sofisticat, asigură o funcționare convenabilă și sigură, în timp ce combinația dintre tehnologia inovatoare de ardere și controlul modulării puterii permite atingerea unor niveluri de eficiență de până la 95 %. Un filtru ciclon și un filtru electrostatic rețin toate particulele în suspensie din gazele de ardere, asigurând astfel emisii scăzute. Cazanul pe biomasă complet automat oferă, de asemenea, o flexibilitate maximă în ceea ce privește utilizarea diferiților combustibili.

"În comparație cu așchiile de lemn, utilizarea peleților s-a dovedit a fi mai prietenoasă în ceea ce privește întreținerea", spune Harald Scherm, explicând decizia de a folosi peleți de lemn ca și combustibil. El continuă: "Un alt avantaj a fost faptul că toate componentele Viessmann au fost furnizate de la o singură sursă."

Sarcinile de vârf sunt acoperite de un cazan în condensaţie pe gaz  Vitocrossal 300. Designul special al suprafețelor sale de schimb de căldură permite obținerea unor puteri avansate, păstrând în același timp dimensiuni compacte și o greutate redusă. Pentru a stoca căldura generată au fost instalate patru  acumulatoare tampon de  apă caldă menajeră cu un volum total de 20.000 de litri. Apa caldă este furnizată de un cilindru de apă caldă Vitocell 100-V cu o capacitate de 300 de litri.

Cogenerare și energie fotovoltaică pentru autoproducție

Pentru a permite cel mai înalt nivel posibil de independență față de rețeaua publică, au fost instalate o unitate de cogenerare Vitobloc 200 EM-20/39 și un sistem fotovoltaic cu o putere de 450 kWp. Unitatea de cogenerare cu o putere electrică de până la 20 de kilowați a fost furnizată sub forma unui modul compact prefabricat, ceea ce a permis punerea în funcțiune foarte rapidă. Aceasta este utilizată pentru a furniza căldură și electricitate în funcție de cerere. Cu ajutorul tehnologiei de condensare integrate, aceasta utilizează căldura conținută în gazele de eșapament și transformă până la 95 % din combustibilul utilizat în căldură.

Complet conectată în rețea cu sistemul de gestionare a clădirii

Toate generatoarele de energie sunt conectate în rețea la sistemul de gestionare a clădirii și pot fi operate și monitorizate de la distanță în orice moment.

Referințe conexe

Comercial
Gaz
Solar

Bursa germană de valori Eschborn

Deutsche Börse Eschborn a primit certificarea LEED Platinum, datorită designului sustenabil al clădirii și a acreditărilor sale în materie de sustenabilitate. Căldura și electricitatea sunt furnizate de două cazane Viessmann Vitobloc 200, cu condensare pe gaz și Vitosol 200-F.

Citește mai mult
Comercial
Industrie
Aer
Gaz

Leica Camera AG Wetzlar

Stilul de design al sediului central al companiei Leica din Wetzlar este captivant de unic. Acesta amintește de lentile, obiective și telemetre. Viessmann completează complexul cu un sistem energetic sofisticat și inovator.

Citește mai mult
Comercial
Rezidențial
Gaz
Solar

Insula Palm Island "The Palm Jumeirah" din Dubai

Pe Palm Jumeirah, colectoarele solare Vitosol 200-F alimentează cu apă caldă 14 clădiri de apartamente, în timp ce trei cazane Vitocrossal 300 încălzesc piscina și hammamul din hotelul de lux "Ottoman Palace".

Citește mai mult
Rezidențial
Solar

Turnul Marco Polo HafenCity Hamburg

În Marco Polo Tower, clădirea înaltă de 55 de metri este alimentată cu apă caldă prin intermediul unui sistem solar termic Viessmann cu colectoare Vitosol 200-T, care acoperă o suprafață totală de 180 de metri pătrați.

Citește mai mult
Asistență

Aveți nevoie de ajutor pentru a selecta produsul potrivit?

Găsiți produsul