Comercial
Rezidențial
Aer
Electricitate

Lotte World Tower Seoul, Coreea de Sud

Lotte World Tower este situat în centrul orașului și găzduiește apartamente și birouri, precum și magazine și restaurante. Alimentarea cu energie ecologică provine de la 12 pompe de căldură Viessmann de mari dimensiuni.

Lotte World Tower din Seul, Coreea. Foto: © CJ Nattanai/Fotolia

Un zgârie-nori al superlativelor

Lotte World Tower din Seul, capitala Coreei de Sud, a fost finalizat în 2016 și are o înălțime de 555 de metri. La momentul deschiderii, zgârie-norii care definește superlative erau cei mai înalți din Coreea de Sud și al cincilea cel mai înalt din Asia și din lume.

Turnul face parte din Lotte World, care este situat în cartierul Jamsil din sudul Seulului, pe un amplasament situat chiar în centrul orașului, pe malul râului Han. "Orașul vertical" oferă o mulțime de spații pentru uz privat și public. Repartizate pe 123 de etaje se află apartamente, magazine, birouri, un hotel de 7 stele și diverse facilități de agrement, inclusiv o piscină la etajul 85, un restaurant în vârful turnului și o punte de observație la etajul 123, cu o priveliște uluitoare asupra capitalei sud-coreene. Învelișul său exterior cuprinde sticlă colorată, precum și elemente metalice care accentuează clădirea. Firma internațională de arhitectură Kohn Pederson Fox Architects, cu sediul în New York, a fost implicată în planificarea complexului timp de 13 ani. Obiectivul arhitecților a fost acela de a combina cu stil eleganța contemporană cu arta tradițională coreeană. Proiectul a fost implementat de departamentul de construcții al Lotte Group, un conglomerat multinațional care are peste 56.000 de angajați în Coreea de Sud.

Pompă de căldură Viessmann de mari dimensiuni în Lotte World Tower din Seul, Coreea. Foto: © Viessmann

Alimentarea cu energie responsabilă din punct de vedere ecologic cu pompe de căldură mari de la Viessmann

O tehnologie deosebit de responsabilă față de mediu se ocupă de alimentarea cu energie: douăsprezece pompe de căldură mari de la Viessmann sunt responsabile pentru furnizarea părții regenerabile a încălzirii și climatizării pentru această clădire colosală. Șase pompe de căldură sol/apă, fiecare cu o putere de încălzire de 1,7 MW și o capacitate de răcire de 1,9 MW, sunt alimentate de 720 de sonde geotermale înfipte la 200 de metri în pământ. În plus, au fost instalate șase pompe de căldură apă/apă, fiecare cu o putere de încălzire de 2 MW și o capacitate de răcire de 1,7 MW. Acestea utilizează apa din râul Han, care trece pe lângă turn. Apa râului este mai întâi filtrată și trecută printr-un schimbător de căldură în afara pompelor de căldură. Aici, căldura este transferată într-un amestec de sol și apoi este transportată la pompele de căldură. Această etapă intermediară asigură faptul că numai apa curată trece prin evaporator, garantând astfel o fiabilitate operațională ridicată a pompelor de căldură.

Cele douăsprezece pompe de căldură de mari dimensiuni funcționează în cascadă într-un centru de încălzire de 8000 de metri pătrați, controlat de un centru de control de rang superior. Puterea totală de încălzire este de 22,2 MW; capacitatea de răcire este de 20,4 MW.

Referințe conexe

Comercial
Gaz
Solar

Bursa germană de valori Eschborn

Deutsche Börse Eschborn a primit certificarea LEED Platinum, datorită designului sustenabil al clădirii și a acreditărilor sale în materie de sustenabilitate. Căldura și electricitatea sunt furnizate de două cazane Viessmann Vitobloc 200, cu condensare pe gaz și Vitosol 200-F.

Citește mai mult
Comercial
Industrie
Aer
Gaz

Leica Camera AG Wetzlar

Stilul de design al sediului central al companiei Leica din Wetzlar este captivant de unic. Acesta amintește de lentile, obiective și telemetre. Viessmann completează complexul cu un sistem energetic sofisticat și inovator.

Citește mai mult
Comercial
Rezidențial
Gaz
Solar

Insula Palm Island "The Palm Jumeirah" din Dubai

Pe Palm Jumeirah, colectoarele solare Vitosol 200-F alimentează cu apă caldă 14 clădiri de apartamente, în timp ce trei cazane Vitocrossal 300 încălzesc piscina și hammamul din hotelul de lux "Ottoman Palace".

Citește mai mult
Comercial

Sky Soho din Shanghai

Clădirea de birouri și comercială din Shanghai este un concept impresionant, bine gândit, care acordă o atenție egală anvelopei clădirii și ingineriei instalațiilor. Șase Vitomax 200-HW alimentează Sky Soho cu apă caldă.

Citește mai mult
Rezidențial
Solar

Turnul Marco Polo HafenCity Hamburg

În Marco Polo Tower, clădirea înaltă de 55 de metri este alimentată cu apă caldă prin intermediul unui sistem solar termic Viessmann cu colectoare Vitosol 200-T, care acoperă o suprafață totală de 180 de metri pătrați.

Citește mai mult
Încălzire urbană
Aer
Electricitate
Gaz

Cartierul Rosenstein din Stuttgart

Cartierul Rosenstein din Stuttgart are un concept impresionant, orientat spre viitor, de încălzire, răcire și energie electrică, cu accent pe cuplarea sectoarelor. Tehnologia utilizată include o pompă de căldură de mari dimensiuni, o unitate de cogenerare și un sistem fotovoltaic.

Citește mai mult
Asistență

Aveți nevoie de ajutor pentru a selecta produsul potrivit?

Găsiți produsul