Boiler de apă caldă pentru alimentarea la cerere în clădirile rezidențiale

În funcție de numărul de ocupanți și de obiceiurile de consum ale acestora, cererea de apă caldă în clădirile rezidențiale poate varia foarte mult. Dar acesta nu este singurul factor care trebuie luat în considerare atunci când se planifică alimentarea cu apă caldă. În cazul în care apa caldă de consum trebuie furnizată în mod centralizat, generatorul de căldură are, de asemenea, un rol de jucat. Pe lângă apă caldă menajeră, acesta încălzește apoi și apa potabilă. Cu toate acestea, prepararea apei calde menajere nu este întotdeauna o opțiune. Dacă, de exemplu, este nevoie doar de puțină apă caldă sau doar ocazional, încălzitoarele de apă descentralizate reprezintă o bună alternativă. Pentru a răspunde diferitelor nevoi și circumstanțe, Viessmann oferă o gamă largă de boiler de apă caldă menajeră și de Boiler de apă caldă. Varietatea de capacități și modele asigură o alimentare fiabilă și cu economie de energie în fiecare clădire rezidențială.

Combinație cu energia solară termică în sistemul de încălzire centrală

În cazul în care este planificată conectarea la sistemul de încălzire, boiler de apă caldă menajeră și acumulator de agent termic pentru apă caldă menajeră Viessmann Vitocell vă oferă o gamă largă de opțiuni. Acestea pot fi combinate atât cu cazane clasice cu condensare, cât și cu generatoare de căldură bazate pe surse regenerabile. Pe lângă pompele de căldură și cazanele pe combustibil solid, este posibilă și combinarea cu un sistem solar termic. Acest lucru vă permite să folosiți energia disponibilă în mod gratuit a soarelui pentru a încălzi apa pentru nevoile dumneavoastră zilnice, precum și pentru a încălzi spațiul de locuit. Prin integrarea energiei solare termice în sistemul de încălzire, puteți acoperi aproximativ 60 % din necesarul anual de căldură pentru încălzirea apei calde menajere și 20-30 % din necesarul de căldură. Acest lucru economisește energie și reduce în același timp costurile de încălzire.

Cum găsiți încălzitorul de apă potrivit pentru nevoile dumneavoastră?

Cât de mare ar trebui să fie capacitatea rezervorului de apă caldă menajeră sau a buteliei tampon pentru apă caldă menajeră și la ce ar trebui să fiți atenți atunci când îl combinați cu un sistem solar termic? Partenerii noștri vă pot ajuta cu astfel de întrebări. Dacă doriți să aflați mai multe despre gama de produse Viessmann înainte de a avea o consultanță fără obligații, catalogul de produse vă va fi de ajutor. Utilizați funcțiile de filtrare pentru a restrânge selecția, de exemplu în funcție de domeniul de aplicare. Pentru sugestii detaliate de produse, vă recomandăm instrumentul de căutare a produselor.

Boiler de apă caldă menajeră ca aparate multifuncționale

Rezervor de apă caldă de consum Vitocell 100-W cu un boiler mural Vitodens 100-W pe gaz

Boiler de apă caldă menajeră stochează apa potabilă și apă caldă menajeră care a fost încălzită de sistemul de încălzire conectat și o pun la dispoziție atunci când este necesar. Izolația termică eficientă asigură o funcționare cu economie de energie și un nivel ridicat de confort pentru ocupanții casei. Diferitele modele și dimensiuni fac ca boiler de apă caldă menajeră Viessmann Vitocell să fie versatile. În cazul în care spațiul disponibil este limitat, boiler instalate sub cazan reprezintă o opțiune. Aceștia oferă suficient spațiu pentru ca un cazan în condensare să fie instalat deasupra. Pe de altă parte, pentru o cerere mai mare, boiler de apă caldă menajeră Viessmann amplasate pe podea sunt ideale.

Avantajele boiler de apă caldă menajeră dintr-o privire

 • Furnizarea fiabilă a apei de încălzire și a apei calde menajere
 • Izolație termică eficientă pentru o eficiență energetică ridicată
 • Varietate de dimensiuni și modele disponibile
 • Pot fi combinate cu toate sistemele de încălzire
 • Pot fi extinse pentru a forma un sistem de încărcare a boiler

Boiler-tampon de apă caldă menajeră pentru sistemul de încălzire

Acumulator de agent termic pentru apă caldă menajeră Viessmann asigură funcționarea eficientă a sistemului de încălzire. Acestea stochează surplusul de căldură și îl pun la dispoziție ulterior. În cazul în care în sistemul de încălzire este integrat un sistem solar termic, acest tip de boiler este indispensabil. El permite utilizarea energiei termice chiar și atunci când soarele nu strălucește. Cu un cilindru tampon Viessmann multimodal, nu numai căldura de la sistemul solar termic poate fi stocată, ci și căldura de la alte generatoare de căldură. În combinație cu un modul de apă dulce, este posibilă și încălzirea apei calde menajere.

Avantajele boiler-tampon pentru încălzirea apei de încălzire dintr-o singură privire

 • Stocarea căldurii pentru utilizare ulterioară
 • Eficiență sporită a sistemelor solare termice și de încălzire
 • Sisteme multimodale pentru mai multe generatoare de căldură
 • Posibilitatea adăugării de module de apă dulce
 • Pot fi combinate cu toate sistemele de încălzire

Module de apă dulce pentru încălzirea igienică a apei calde menajere

Dacă se adaugă un modul de apă dulce, un acumulator de agent termic de apă caldă menajeră poate furniza, de asemenea, apă caldă menajeră. Combinația acestor două componente este, prin urmare, o alternativă la cilindrul clasic pentru apă caldă menajeră. Deoarece apa este încălzită doar atunci când este necesar, folosind principiul instantaneu de încălzire a apei, este deosebit de igienică. Modulele de apă dulce Viessmann Vitotrans sunt unități compacte, preasamblate, care pot fi montate cu ușurință pe perete sau instalate direct pe butelia tampon. Componentele coordonate în mod optim asigură o temperatură constantă a apei, chiar și în cazul unor rate de prelevare diferite.

Avantajele modulelor de apă dulce dintr-o privire

 • Încălzirea apei potabile cu ajutorul unui cilindru tampon
 • Deosebit de igienic datorită principiului de încălzire instantanee a apei
 • Instalare ușoară pe perete sau pe cilindru
 • Temperatură constantă a apei
 • Poate fi utilizat în sistemele de încălzire la temperaturi scăzute

Sisteme electrice de apă caldă menajeră pentru alimentarea descentralizată

Încălzitor de apă instantaneu Vitotherm E15 mini

Sistemele electrice descentralizate de apă caldă menajeră furnizează apă caldă la cerere. Acest lucru asigură un nivel ridicat de confort, este igienic și menține costurile de energie electrică la un nivel scăzut. În plus, deoarece sistemele sunt conectate foarte aproape de punctele de prelevare, se pot evita pierderile de căldură din conducte. Acest lucru face ca prepararea electrică  apei calde menajere să fie eficientă din punct de vedere energetic. Încălzitoarele instantanee de apă instantanee și încălzitoarele electrice cu acumulare de apă caldă Viessmann Vitotherm necesită puțină mentenanță și sunt ușor de modernizat. În timp ce încălzitoarele de apă instantanee încălzesc cantități mici de apă la gradul exact, încălzitoarele de apă cu acumulare de mici dimensiuni și cele montate pe perete rețin volume ceva mai mari.

Avantajele încălzitoarelor de apă electrice dintr-o privire

 • Furnizare rapidă și igienică a apei calde de consum
 • Prevenirea pierderilor de căldură
 • Instalare și mentenanță simple
 • Apă încălzită la gradul exact
 • Disponibil în mai multe trepte de putere, dimensiuni și culori
Asistență

Aveți nevoie de ajutor pentru a selecta produsul potrivit?

Găsiți produsul