5 Avantaje ale panourilor solare de care nu îți poți da seama la prima vedere

Cu siguranță știi deja că panourile solare sunt niște invenții uimitoare, care te ajută să economisești când vine vorba de energie electrică sau termică. Dar cât de multe detalii cunoști despre ele?

Impactul pozitiv asupra mediului înconjurător

Chiar dacă există persoane care spun că nu cunoaștem ți nici nu putem estima deocamdată cât de mare este impactul panourilor solare asupra mediului înconjurător atunci când se deteriorează iremediabil și se transformă în deșeuri, dar dacă ne gândim la modul lor de funcționare și mentenanță de-a lungul perioadei de utilizare, în comparație cu alte metode de a produce energie pentru o locuință sau pentru activități industriale, ajungem imediat la concluzia că impactul lor asupra mediului este minim. De exemplu, pentru a fi curățate, panourile solare nu necesită decât o cantitate foarte mică de apă și asta nu mereu, spre deosebire de o centrală nucleară care zi de zi consumă o cantitate de apă imensă. De aceea, dacă investești din start în niște panouri solare de calitate, ca cele din oferta Viessmann și le folosești pentru a produce energia de care ai nevoie, nu numai că nu poluezi mediul înconjurător, ba chiar îl ajuți să se refacă, economisind odată cu energia de care ai fi avut nevoie și multe alte resurse.

  

Costuri zero la energia termică și electrică

În țările cu climă caldă sau temperată, panourile solare te pot ajuta să devii complet independent față de furnizorul tău de energie electrică sau termică. Chiar și în România, pe timp de toamnă de exemplu, dacă este o zi frumoasă și soarele strălucește pe cer la orele de vârf între 10 și 11 dimineața și 16 șu 17 după-amiază, atunci panourile tale solare pot produce și înmagazina suficientă energie cât să nu mai trebuiască să consumi nimic altceva până a doua zi.

  

Disponibilitate oriunde, în întreaga lume

Chiar dacă ne citești de exemplu din orașul Vadso, din Norvegia, unde noaptea polară ține aproape 3 luni, de la mijlocul toamnei și până la mijlocul iernii, tot ai putea să investești în niște panouri solare și să profiți la maxim de ele deoarece, chiar dacă te folosești și de alte surse de energie termică și electrică atunci când nu vezi soarele atât de multe zile, tot poți economisi considerabil în restul timpului transformând energia solară în energie pentru locuința ta. Cu alte cuvinte, indiferent unde locuiești și chiar dacă nu-ți impui niște obiective mărețe ca protejarea planetei de poluare, tot poți profita la maxim de cea mai verde energie din lume!

  

Pierderi minime de energie

Știai că în cazul energiei electrice furnizate prin rețeaua locală, în timpul transportului și distribuției au loc pierderi masive, pe care consumatorii trebuie să le plătească? Iar ceea ce este mai rău este faptul că, pe măsură ce distanțele dintre punctele de producție și cele de alimentare sunt mai mari, pe atât se pierde mai multă energie. Inițial, atunci când trebuie să le plătești fragmentat, s-ar putea ca aceste pierderi de energie să nu ți se pară un capăt de lume, dar pe termen lung, toate aceste costuri se adună. În plus, toate aceste pierderi, în cazul regiunilor cu o densitate foarte mare a populației pot influența într-un mod negativ performanța instalației și astfel, nu toate persoanele să poată beneficia de energie termică sau electrică în mod constant, fără întreruperi care să le afecteze activitatea și viața de zi cu zi. Cu panouri solare pe de altă parte, dacă le mai montezi și într-un loc foarte aproape de punctul de consum, atunci ai parte de energie în mod continuu întreaga zi, zi de zi.

  

Protecția unei rețele de curent cu panouri solare este foarte simplu de realizat

Imaginează-ți cum este să ai grijă de o centrală electrică în comparație cu câteva panouri solare. În primul rând, în calitate de consumator, este practic imposibil să protejezi în mod direct bună starea centralei care îți oferă curent sau apă caldă deoarece nu ai o autoritate prin care să poți face acest lucru. Pe de altă parte, când sursa ta de energie este direct pe cer, iar sistemul prin care o transformi fix în curtea casei tale, atunci paza este pur și simplu floare la ureche.

  

Asistență

Aveți nevoie de ajutor pentru a selecta produsul potrivit?

Găsiți produsul