6 Lucruri extraordinare despre energia solară pe care probabil nu le știai

Aflați mai multe despre energia solară acum.

 1. În fiecare oră se instalează aproximativ 100.000 de panouri solare pe glob
  Conform forumului World Economic, cererea pentru panouri solare este impresionantă la ora actuală. În fiecare zi, companiile precum Viessmann, care construiesc și instalează panouri solare, montează atât de multe dispozitive, zi de zi, că ar putea acoperi cu ele 1000 de terenuri de fotbal.

 2. Gradul de poluare al aerului influențează puterea energiei solare
  Se poate produce mai multă energie termică sau energie electrică în locurile cu un grad mai mic de poluare. Iar motivele sunt absolut evidente deoarece, dacă sunt mai puține substanțe poluante în atmosferă, razelor de soare le este mai simplu să ajungă până la sol. Iar acest lucru stimulează producția energie pentru locuințe din energie solară. Cu alte cuvinte, panourile solare nu numai că sunt mai verzi decât oricare alte dispozitive de producere a energiei, dar în același timp utilizarea lor, îi determină pe cei care le folosesc să polueze mai puțin pentru a putea profita mai mult de ele.

 3. Am putea să alimentăm întreg pământul cu energie solară
  Nu avem nevoie de o suprafață mai mare decât Spania pentru a produce energie cât să alimentăm toate locuințele și toate industriile din această lume cu energie termică și energie electrică provenită din convertirea energiei solare. O astfel de inițiativă ne-ar satisface complet nevoia de combustibil și chiar dacă la prima vedere Spania pare o țară destul de mare pentru a folosi atât de mult teritoriu cu acest scop, ei bine, dacă raportăm suprafața ei la întreaga planetă observăm că nu avem nevoie nici măcar de 1% din tot Pământul. Deci, în teorie cel puțin, lucrurile sunt foarte simple, dar în practică însă, nu ne-ar ajunge o singură locație pentru un astfel de proiect deoarece pierderile de energie pe drum ar fi imense. Din fericire însă, nici nu avem nevoie să consumăm tot spațiul unei țări de dimensiunea Spaniei pentru așa ceva. Gândește-te la cât de multe acoperișuri și terase din întreaga lume stau complet descoperite în bătaia razelor de soare în loc să fie acoperite cu panouri solare și să producă energie.

 4. Panourile solare nu poluează aproape deloc
  Este adevărat că producția panourilor solare este un proces care generează o oarecare cantitate de gaze toxice și alte substanțe dăunătoare și deșeuri care pot fi considerate ca poluante pentru mediul înconjurător. Dar, odată fabricate, panourile solare nu mai produc gaze de seră, nu au nevoie aproape deloc de mentenanță și nici nu folosesc combustibil pentru a funcționa. Mai mult, nu au nici părți mobile care se pot desprinde și transforma în final în deșeuri și nici nu cauzează poluare fonică deoarece în momentul în care transforma energia soarelui într-un tip de energie folosit în cadrul unui locuințe nu scot niciun fel de zgomot.

 5. Cu ajutorul energiei solare apa contaminată sau murdară se poate transforma în apă potabilă
  Acest sistem se numește în limba engleză Solar Water Disinfection , prescurtat SoDis. Acest mod de purificare a apei funcționează doar pentru curățarea apelor de factori patogeni precum bacteriile și virușii și nu are efect asupra apei contaminate cu poluanți chimici. Dar chiar și așa, această metodă, exploatată la maxim, ar putea oferi o mulțime de avantaje persoanelor care locuiesc în zone defavorizate, fără acces la surse potabile de apă, ca de exemplu, pentru persoanele din zonele rurale, care nu își alimentează locuințele decât cu apă din fântâni.

 6. Cea mai mare baterie construită vreodată este alimentată prin energie solară
  Elon Musk, directorul companiei Tesla, a construit cea mai mare baterie din lume. Aceasta se află în Australia și are o capacitate de 100 mW și poate oferi suficientă putere pentru a alimenta cu energie 30.000 de case pentru o oră întreagă. Proiectul de fabricare a acestei baterii a durat 100 de zile și conform zvonurilor Tesla a folosit pentru el milioane de panouri solare. Dar părțile ei componente nu au fost confirmate, însă lucrul important este faptul că persoanele influente din domeniul energiei, deja încearcă să folosească mai mult și pentru mai multe aplicații lumina soarelui.
Asistență

Aveți nevoie de ajutor pentru a selecta produsul potrivit?

Găsiți produsul