Cele mai importante motive pentru care să-ți încălzești casa prin pardoseală

Îți construiești o casă nouă sau vrei să modernizezi casa pe care o ai deja, dar nu știi ce sistem de încălzire să alegi? Echipa Viessmann îți recomandă încălzirea prin pardoseală și ca să ne susținem ideea ți-am pregătit în continuare o listă cu cele mai importante motive pentru care ar trebui să optezi pentru un astfel de sistem.

© Shutterstock / Photographee.eu

De ce să investești într-un sistem de încălzire prin pardoseală?

1. Pentru eficiența sa

Sistemele de încălzire prin pardoseală sunt superioare celor de încălzire prin calofirere deoarece încălzesc mai uniform și consumă mai puțin. Ca să încălzească o încăpere, apa dintr-un sistem de încălzire prin pardoseală nu trebuie să atingă decât vreo 30 de grade spre deosebire de cea din calorifere care se apropie vertiginos de punctul de fierbere. De aceea, sistemele de încălzire prin pardoseală consumă mai puțin decât cele prin calorifere și se uzează mai greu deoarece apa din interiorul lor are o temperatură mai mică. Totodată, pentru că nu trebuie să încălzească apa la o temperatură foarte ridicată, o centrală montată la un sistem de încălzire prin pardoseală consumă mai puțină energie decât una montată la un sistem de încălzire prin calorifere.

  

2. Pentru că arată minunat

Cu mici excepții, caloriferele nu sunt chiar cele mai atractive obiecte dintr-o locuință. Oricât de noi ar fi, ele se camuflează cu greu în peisaj și mai mult, în dreptul lor, nu pot fi așezate piese de mobilă deoarece, dacă sunt prea voluminoase le scad eficeința și dacă sunt prea mici nu le ascund suficient încât să ofere camerei un aspect plăcut și atractiv. Pe de altă parte, încălzirea prin pardoseală este practic invizibilă, deoarece un astfeld e sistem trebuie bine ascuns sub podea, neocupând astfel nici un centimetru din suprafața unei locuințe.

  

3. Pentru că sunt foarte versatile

Este adevărat că există o serie de materiale ce pot fi folosite pentru pardoseală și care cresc eficiența sistemelor de încălzire. Dar asta nu înseamnă că alegerile tale sunt foarte limitate. Sitemele de încălzire prin pardoseală sunt compatibile cu o gamă largă de tipuri de gresie, parchet, linoleum, marmură și chiar piatră, motiv pentru care, utilizatorii lor își pot decora locuințele exact așa cum își doresc.

  

4. Pentru că produc mai puține pagube în caz de defecțiune

Sistemele de încălzire prin podea se defectează extrem de rar, dar și în cazul în care apare o scurgere de apă, sunt șanse mici ca aceasta să-ți deterioreze podeaua, chiar dacă este de lemn, pentru că, așa cum am spus și în rândurile de mai sus, temperatura dintr-un sistem de încălzire prin podea nu este foarte ridicată.

  

5. Pentru că au o durată de viață foarte lungă

Dacă ai locuit într-o locuință încălzită prin calorifere, cu siguranță măcar o dată în viață ai chemat instalatorul ca să-ți schimbe o garnitură-două, o țeavă sau pur și simplu să facă verificări de rutină prin care să te asiguri că ele se află într-o condiție perfectă de funcționare și nu reprezintă niciun pericol. Pe de altă parte, când vine vorba de încălzire prin pardoseală, durata de viață a unui sistem de acest tip poate fi la fel de lungă cu durata de viață a construcției în sine, cu condiția să nu se facă niciun compromis legat de calitate, în momentul alegerii țevilor ce urmează a fi montate sub podea.

  

6. Pentru că sunt suficiente pentru a încălzi aproape orice tip de locuință

Fiecare tip de pardoseală are niște limitări când vine vorba de temperatura maximă la care pot ajunge țevile montate sub ea. De asemenea, în camerele cu spații vitrate foarte multe, ca să se atingă o temperatură confortabilă în interior, este necesar un sistem de încălzire care să atingă o temperatură de măcar 35 de grade. Dar chiar și în ciuda acestor reguli, sistemele de încălzire prin podea pot fi suficiente pentru încălzirea oricărui tip de locuiță atâta timp cât sunt alese pe baza indicațiilor unui profesionist și montate de cineva cu experiență.

Asistență

Aveți nevoie de ajutor pentru a selecta produsul potrivit?

Găsiți produsul