Aparate de aer condiționat Viessmann pentru casa dumneavoastră - o prezentare generală

Solicitați o consultare

Perioadele prelungite de căldură, calitatea slabă a aerului și nevoia unui mediu interior sănătos sporesc interesul pentru sistemele de aer condiționat. Pentru mulți, nu este vorba doar de răcirea încăperilor în lunile de vară, ci și de un nivel ridicat de confort termic. Umiditatea joacă un rol la fel de important ca și aerul filtrat - lipsit de viruși, alergeni și alți poluanți. Aflați mai multe despre beneficiile aparatelor de aer condiționat, despre diferitele domenii de aplicare și despre funcționarea acestora în următoarea prezentare generală.

Avantajele unui aparat de aer condiționat Viessmann pe scurt

Încălzire, răcire activă, dezumidificare și purificare a aerului într-un singur aparat compact
Sistem flexibil pentru primăvară și toamnă, ideal pentru a fi combinat cu alte soluții energetice
Filtre de aer IDF pentru un aer interior sănătos și plăcut
Investiție relativ redusă și costuri de funcționare reduse cu autoconsumare
Funcționare foarte silențioasă datorită designului divizat cu unitate interioară și exterioară
Convenabil datorită funcționării simple și rapide

Îmbunătățirea rapidă și ușoară a calității aerului din interior

Spre deosebire de multe aparate mobile și ventilatoare simple, aerul cald din încăperea interioară nu este doar învârtit sau îmbogățit cu umiditate. Un aparat de aer condiționat Viessmann creează un climat ambiental plăcut. Nu numai că răcirea este rapidă, dar aerul este dezumidificat și purificat în același timp. Acest lucru asigură un grad ridicat de confort și un confort maxim. Un aparat de aer condiționat purifică, de asemenea, aerul de factorii perturbatori, cum ar fi alergenii, virușii și alți poluanți.

Încălzire și răcire compactă

Cu un aparat de aer condiționat, nu numai că puteți răci în mod activ încăperile, dar le puteți și încălzi primăvara și toamna și/sau puteți sprijini generatoarele de căldură și soluțiile energetice existente sau chiar le puteți înlocui în întregime uneori. Diminețile și serile de primăvară și de toamnă pot fi încă foarte răcoroase. Acesta este cazul în care un aparat de aer condiționat din locuință poate fi folosit eficient ca un boiler de rapel.

Aparatul de aer condiționat ca sistem flexibil pentru diferite domenii de aplicare

Aparatele de aer condiționat Viessmann sunt ideale pentru hibridizarea locuinței dumneavoastră, de exemplu pentru a completa un sistem fotovoltaic. În acest fel, creșteți nivelul de autoconsumare a energiei produse pe loc, deoarece cea mai mare parte a radiației solare se suprapune cu cea mai mare cerere de răcire. În combinație cu alte soluții energetice, puteți, de asemenea, să economisiți combustibili fosili, mai ales dacă completați și susțineți un sistem de încălzire existent pe gaz sau petrol. Aparatul de aer condiționat multi-split oferă, de asemenea, avantajul combinării flexibile a mai multor unități interioare, împreună cu răcirea simultană în mai multe zone ale locuinței dumneavoastră.

Cum funcționează un aparat de aer condiționat?

În principiu, un aparat de aer condiționat are rolul de a extrage căldura, adică energia termică, din aerul interior și de a o transporta în exterior. În condiții normale, căldura circulă de la nivelul de temperatură ridicat la cel scăzut. Cu toate acestea, în zilele călduroase, când afară este chiar mai cald decât înăuntru, preferăm opusul: căldura ar trebui să circule din exterior către nivelul de temperatură mai ridicat, astfel încât să fie mai răcoare și mai confortabil în interior. Baza pentru acest lucru este un circuit de agent frigorific, similar cu o Pompă de căldură aer/apă, doar că în sens invers. Acest proces face posibilă direcționarea energiei din interior spre exterior. O condiție prealabilă importantă pentru acest lucru este aceea că agentul frigorific utilizat într-un aparat de aer condiționat se evaporă la temperatura camerei.

Circuitul frigorific explicat pe scurt

În primul rând, să clarificăm că gama Viessmann include aparate de aer condiționat split. Acestea constau dintr-o unitate interioară și o unitate exterioară. Unitatea interioară conține ventilatorul și evaporatorul. Toate celelalte componente se găsesc în unitatea exterioară.

 • Ventilatorul aspiră aerul cald și îl ghidează pe lângă schimbătorul de căldură.
 • Schimbătorul de căldură conține lichidul refrigerant.
 • Agentul frigorific absoarbe energia termică din aerul interior și se evaporă.
 • Camera se răcește în mod vizibil.
 • Agentul frigorific trece prin compresor. Presiunea crește, la fel ca și temperatura agentului frigorific acum gazos.
 • Energia termică - căldura sub formă de mediu cald, gazos - este dirijată către exterior.
 • Presiunea și temperatura agentului frigorific scad din nou la nivelul inițial. Mediul se lichefiază și ciclul poate începe din nou.

Ce este capacitatea de răcire?

Capacitatea de răcire este echivalentul puterii de încălzire și poate fi calculată în consecință. În esență, acest parametru de performanță descrie câtă energie termică poate absorbi și disipa un aparat de aer condiționat sau o altă unitate de răcire într-un anumit interval de timp pentru a răci încăperea sau încăperile. În cel mai bun caz, sistemul va fi proiectat astfel încât randamentul să corespundă tuturor surselor de căldură interne și externe. Printre acestea se numără suprafețele mari de ferestre sau alte suprafețe de sticlă prin care poate intra în încăpere o cantitate relativ mare de lumină solară. În plus, chiar și izolarea destul de moderată a învelișului exterior influențează sarcina termică dintr-o casă în timpul lunilor de vară. Alți factori sunt numărul de persoane din încăpere sau din clădire și cât de multă căldură este emisă de aparatele electrice. Acest lucru trebuie luat în considerare la calcularea sarcinii de răcire în conformitate cu VDI 2078. În plus, temperatura percepută joacă, de asemenea, un rol esențial în evaluarea și proiectarea sistemului. Capacitatea de răcire este indicată în wați sau kilowați.

Care sunt diferitele tipuri de aparate de aer condiționat și de unități de aer condiționat?

Există o serie de soluții diferite pentru răcirea unei clădiri sau a unei încăperi. Acestea variază de la simple ventilatoare cu funcție de răcire, ca unitate de aer condiționat mobilă sau instalată permanent, până la unități de aer condiționat monobloc și aparate de aer condiționat split care formează un sistem complet cu mai multe unități interioare. Aparatele și sistemele ating valori de performanță mai mici sau mai mari, în funcție de cât de sofisticată este tehnologia. În plus, în special aparatele de aer condiționat split vin cu funcții suplimentare.

Aceste versiuni pentru răcirea încăperilor sunt foarte ieftine la achiziție și sunt disponibile atât ca instalații fixe, cât și ca versiuni mobile. Acestea tind să fie formate din câteva componente - ventilatorul, precum și un rezervor de apă și un covor de evaporare. Acesta din urmă este umidificat prin intermediul rezervorului. Ventilatorul împinge aerul prin el, iar apa se evaporă. Aceasta răcește apoi aerul înconjurător. Dezavantajul major al acestui sistem este nivelul ridicat de umiditate adus în încăpere. În plus, aparatul își pierde rapid efectul atunci când rezervorul de apă este gol.

În designul monobloc, întregul circuit de refrigerant funcționează într-o singură unitate. Această configurație necesită un furtun care duce la exterior prin intermediul unei ferestre sau al unei fante în ușă. Condensul produs în timpul procesului de răcire, precum și aerul extras încălzit, sunt direcționate către exterior prin furtun. Unitățile de aer condiționat monobloc pot, de asemenea, să dezumidifice aerul și să îl purifice prin intermediul unui filtru. Un dezavantaj major al acestui design este faptul că funcționarea este relativ zgomotoasă. În plus, deschiderea pentru furtunul de condensare trebuie să fie bine etanșată.

Designul split se caracterizează prin faptul că sistemul este format dintr-o unitate interioară și una exterioară. Acest lucru înseamnă că circuitul de refrigerant este distribuit între cele două unități. Compresorul este găzduit în unitatea exterioară. Acest lucru are avantajul unei funcționări foarte silențioase. Cele două unități sunt conectate doar prin țevi subțiri prin peretele exterior. În plus, un aparat de aer condiționat split este echipat cu un motor invertor care permite reglarea puterii în funcție de cerere. Acest lucru duce, la rândul său, la o funcționare foarte eficientă și la economii de energie. De asemenea, designul split face posibilă conectarea mai multor unități interioare dintr-o casă la o singură unitate exterioară. Acest lucru se numește aparat de aer condiționat multi split. Datorită numeroaselor beneficii, Viessmann oferă în gama sa de produse numai aparate de aer condiționat split.

Sfaturi pentru cumpărarea unui aparat de aer condiționat pentru casa ta

Înainte de cumpărare vine decizia. Veți primi sprijin din partea partenerilor noștri antreprenori de încălzire. Aceștia vor efectua o întâlnire la fața locului, în cadrul căreia puteți clarifica toate punctele cheie relevante cu expertul. O modalitate bună de a vă pregăti pentru această întâlnire este să vă clarificați câteva întrebări în prealabil. Considerați următoarea prezentare generală ca o listă de verificare care acoperă cele mai importante aspecte ale achiziționării unui aparat de aer condiționat. Vă rugăm să aveți în vedere că o listă ca aceasta nu poate acoperi totul. Doar o  consultanță personală vă va ajuta să găsiți o soluție de răcire și  sistemele de ventilație adaptată nevoilor dumneavoastră.

 • La ce va fi folosit aparatul de aer condiționat sau unitatea de aer condiționat?
 • Aveți nevoie doar de răcire pentru camerele dumneavoastră sau și de încălzire?
 • Cât de mare este/sunt încăperea sau încăperile care urmează să fie răcite? Este vorba de camere individuale sau de o clădire completă?
 • Când și cât de des va fi utilizat sistemul? Este posibil să fie necesar pentru o casă de vacanță sau pentru o altă proprietate care este folosită doar temporar?
 • Aveți deja un aparat de aer condiționat sau o unitate mobilă de aer condiționat și doriți să o integrați în noul sistem?
 • Există un sistem fotovoltaic și este nevoie de o creștere a autoconsumului?
 • Ar trebui ca noul aparat de aer condiționat Viessmann să fie combinat cu un generator de căldură existent sau ar trebui să se planifice imediat o nouă soluție completă?

Pentru o planificare precisă, date cheie precum dimensiunea spațiului de locuit sau a clădirii vor juca un rol la fel de important ca și numărul de persoane care locuiesc în gospodărie, locația la fel de mult ca și radiația solară și, de asemenea, ce temperaturi maxime pot fi așteptate în timpul verii. Antreprenorul de încălzire selectat va discuta cu dumneavoastră toți acești factori și împreună veți crea soluția optimă.

Modernizarea unui aparat de aer condiționat

Aparatele de aer condiționat Vitoclima Viessmann sunt potrivite atât pentru proiectele de construcție nouă, cât și pentru cele de modernizare. Modernizarea nu prezintă nicio problemă. Planificarea este deosebit de importantă. Tipul, dimensiunea și, mai ales, puterea trebuie să se potrivească cu clădirea existentă și cu condițiile dumneavoastră de viață. În plus față de întrebările de mai sus, măsurile de răcire, generatoarele de căldură sau de energie existente trebuie să fie luate în considerare în mod special în timpul planificării.

Domeniile de aplicare pentru aparatele de aer condiționat split ca factor decisiv

Atunci când decideți dacă doriți să echipați camere individuale sau întreaga locuință cu un aparat de aer condiționat, întrebarea referitoare la locul unde va fi utilizat sistemul este importantă pentru planificare. Aceasta deoarece puterea și combinațiile posibile depind de zona de aplicare. De exemplu, puteți planifica un aparat de aer condiționat pentru un spațiu de pe acoperiș, unde poate deveni neplăcut de cald în timpul lunilor de vară. De asemenea, este posibil să folosiți un aparat de aer condiționat într-un dormitor pentru a asigura un somn confortabil în timpul nopților de vară cu temperaturi tropicale. Aveți în continuare opțiunea de a vă dota întreaga locuință cu un aparat de aer condiționat. Sistemul multi split, de exemplu, este ideal pentru acest lucru. Discutați cu expertul local unde cererea de răcire este cea mai mare și dacă există opțiuni de modernizare care pot fi luate în considerare acum pentru a fi implementate ulterior.

Aerul condiționat și costurile asociate acestuia

Aparatele de aer condiționat se caracterizează prin costuri de investiție relativ scăzute. În cazul în care sistemul a fost planificat în mod corespunzător și adaptat individual, costurile de funcționare vor fi, de asemenea, reduse. Elementul important în acest caz este că își poate valorifica pe deplin avantajele atunci când este combinat cu alte generatoare de căldură. Acest lucru este valabil mai ales dacă un aparat de aer condiționat se ocupă și de încălzire. Acest lucru este ideal primăvara și toamna. Aceasta înseamnă că restul sistemului poate rămâne oprit în siguranță în timpul lunilor mai blânde de primăvară și toamnă.

Combinația menționată mai sus, cu un sistem fotovoltaic și o unitate de stocare a energiei, cum ar fi Vitocharge VX3, este deosebit de eficientă. Energia electrică produsă de propriul acoperiș va reduce, de asemenea, costurile pentru un aparat de aer condiționat.

Asistență

Aveți nevoie de ajutor pentru a selecta produsul potrivit?

Găsiți produsul