Cum funcționează pompă de căldură aer/apă

O  Pompă de căldură aer/apă este capabilă să extragă căldură din aerul înconjurător chiar și la temperaturi scăzute, de până la minus 20 de grade Celsius. Chiar și la această temperatură, agentul frigorific utilizat se va evapora.

  

Procesul ciclului de refrigerare ca parte a modului de funcționare

O  Pompă de căldură aer/apă utilizează aerul înconjurător ca sursă de căldură pentru a furniza căldură unei întregi clădiri. În timpul funcționării, un ventilator încorporat aspiră activ aerul și îl canalizează către un schimbător de căldură, evaporatorul. În interiorul acestuia circulă un agent frigorific, a cărui stare fizică se schimbă la temperaturi scăzute datorită proprietăților termice. Atunci când intră în contact cu aerul exterior "cald" furnizat, acesta se încălzește până când, în cele din urmă, începe să se evapore. Deoarece temperatura aburului rezultat este încă relativ scăzută, aburul continuă să curgă către un compresor acționat electric. Acest lucru mărește presiunea, ceea ce crește și temperatura. Odată ce vaporii de agent frigorific au atins nivelul de temperatură necesar, aceștia trec la următorul schimbător de căldură, condensatorul. Aici, își transferă căldura către sistemul de încălzire și se condensează.

Căldura obținută în acest fel poate fi utilizată pentru încălzire sau pentru încălzirea apei calde menajere. Înainte ca agentul frigorific răcit să poată fi reîncălzit și comprimat din nou, acesta trece mai întâi printr-o supapă de expansiune. Aceasta face ca presiunea și temperatura să scadă la nivelul inițial, după care ciclul poate fi repetat.

Pompă de căldură aer/apă

Pompele de căldură cu sursă de aer utilizează energia gratuită din aerul înconjurător pentru încălzire. Acestea sunt ideale pentru proiectele de modernizare și permit o amplasare flexibilă.

Căldura din aer

[1] Pompă de căldură Vitocal cu sursă de aer
[2] Boiler de apă caldă menajeră
[3] Acumulator de agent termic de  apă caldă menajeră

Căldura din aer (cu unitate exterioară)

[1] Pompă de căldură Vitocal split cu sursă de aer
[2]  Boiler de apă caldă menajeră
[3] Acumulator de agent termic de  apă caldă menajeră
[4] Unitate exterioară

Componentele optimizate asigură o funcționare economică

Pompele de căldură moderne cu sursă de aer de la Viessmann se caracterizează printr-un randament foarte ridicat și ating un coeficient de performanță (COP) de până la 4,0 la o temperatură exterioară de două grade Celsius și o temperatură de refulare de 35 de grade Celsius. COP reprezintă raportul instantaneu dintre energia de acționare investită și căldura utilă generată. Această valoare ridicată poate fi obținută numai prin coordonarea componentelor. În acest caz, o pompă de mare eficiență cu economie de energie, un ventilator cu viteză variabilă, un compresor cu suporturi antivibrații și o supapă de expansiune electronică asigură cel mai înalt nivel de eficiență posibil. Pompele de căldură cu sursă de aer Viessmann sunt, de asemenea, printre cele mai silențioase unități disponibile și sunt optimizate pentru utilizarea energiei autogenerate de la sistemele fotovoltaice.

Îmbunătățirea evaluării ciclului de viață cu ajutorul energiei electrice ecologice

Încălzirea cu energie ecologică este considerată responsabilă din punct de vedere climatic. În funcție de putere și de temperatura exterioară, de obicei, doar o fracțiune din energia de acționare trebuie utilizată sub formă de energie electrică. De ceva timp, multe companii de furnizare a energiei electrice oferă, de asemenea, tarife speciale pentru pompele de căldură, care sunt nu numai mai atractive din punct de vedere financiar decât tarifele standard pentru energia electrică, ci și mai ecologice. Prin combinația dintre o  Pompă de căldură aer/apă eficientă și electricitatea ecologică, proprietarii de sisteme își protejează portofelul și mediul înconjurător în același timp.

Răcire cu pompă de căldură aer/apă

Chiar dacă sarcina principală a unei pompe de căldură cu sursă de aer este încălzirea, aceasta poate fi utilizată și pentru răcire, datorită funcționării reversibile. Acest lucru asigură un climat de viață plăcut în toate încăperile, nu numai în lunile mai reci ale anului, ci și în lunile mai calde. Puteți găsi informații detaliate în articolul privind răcirea pasivă și activă.

Asistență

Aveți nevoie de ajutor pentru a selecta produsul potrivit?

Găsiți produsul