Exploatați o pompă de căldură cu energie fotovoltaică și deveniți mai independenți

Solicitați o consultație gratuită
(Foto: © Viessmann)

Pompele de căldură utilizează energia electrică pentru a pune la dispoziție căldura stocată în pământ, apă sau aer. Prin combinarea cu un sistem fotovoltaic, o parte considerabilă din energia electrică necesară poate fi generată din energie solară. Acest lucru înseamnă o mai mare independență față de utilitățile de alimentare cu energie electrică și costuri mai mici ale energiei electrice. Dar nu numai pompa de căldură poate fi exploatată cu energie solară. Autoconsumul este posibil și cu aparatele electrocasnice, electronicele de consum și vehiculele electrice. Totuși, pentru a asigura o funcționare eficientă, toate componentele trebuie să fie adaptate în mod optim. În plus, este necesară și o unitate de stocare a energiei pentru a asigura o alimentare optimă. Viessmann oferă soluții de sistem corespunzătoare care combină pompele de căldură cu energia fotovoltaică (PV) și permit un management energetic inovator.

Soluții de sistem Viessmann pentru niveluri  avansate de autosuficiență și eficiență

Utilizarea energiilor regenerabile conservă resursele și reduce emisiile. Cu toate acestea, nu are sens doar din perspectiva protecției climei. Gradul de independență energetică poate fi sporit prin utilizarea energiei ecologice și a energiei solare. Creșterea prețurilor la energie joacă astfel un rol mai puțin important. Acest lucru înseamnă o mai mare siguranță de planificare, chiar și în timpul unor potențiale crize energetice.

Combinația dintre pompa de căldură Viessmann și sistemul fotovoltaic creează baza optimă pentru acest lucru. Pompele de căldură Vitocal extrag energia termică din aer sau din sol. Datorită diferitelor modele și trepte de ieșire, acestea pot fi utilizate într-o varietate de moduri - atât în construcțiile noi, cât și în clădirile existente. Instalațiile fotovoltaice pot fi montate ulterior pe o pompă de căldură Viessmann sau pot fi planificate direct. Acest lucru este deosebit de convenabil în cazul unui sistem complet Vitovolt. Pe lângă module, pachetele fotovoltaice includ, de asemenea, sistemul de montare și invertoarele. Acestea din urmă convertesc curentul continuu produs de sistemul fotovoltaic în curent alternativ și îl fac astfel utilizabil în gospodărie. Componentele complementare, cum ar fi unitățile de stocare a energiei, sporesc eficiența întregului sistem.

Managementul inovativ al energiei pentru pompele de căldură și energia fotovoltaică

Cât de mare este randamentul energiei electrice produsă de instalațiile fotovoltaice, consumul pompei de căldură, nivelul de autosuficiență și independență? Pentru o privire de ansamblu și pentru a descoperi potențialul de optimizare, Viessmann oferă soluții inovatoare pentru gestionarea energiei.

Controlați și înregistrați fluxurile de energie prin intermediul unei platforme

Sistemul, format dintr-o pompă de căldură cu panouri fotovoltaice și o unitate de stocare a energiei, atinge eficiența maximă cu Viessmann One Base. Noua platformă conectează în rețea sistemele Viessmann cu aplicațiile existente pentru case inteligente pentru a crea o singură soluție climatică și energetică care poate fi ușor de extins, cum ar fi cu un wallbox pentru încărcarea unei mașini electrice. Toate serviciile digitale Viessmann pot fi, de asemenea, integrate în One Base. Membrii comunității energetice ViShare Energy Community beneficiază de un tarif forfetar de energie electrică personalizat. De asemenea, ei obțin energie electrică 100% verde de la comunitate chiar dacă producția proprie este insuficientă. Pompa de căldură și instalațiile fotovoltaice, precum și alte componente sunt controlate prin intermediul aplicației ViCare, cu ajutorul unui smartphone sau al controlului vocal. Aflați mai multe despre avantajele rețelei digitale în următorul videoclip:

Toate datele referitoare la componentele sistemului bazat pe energie electrică, dintr-o singură privire, ori de câte ori este nevoie

GridBox conectează toate componentele bazate pe electricitate ale unui sistem energetic Viessmann, fiind astfel completarea ideală pentru o unitate de stocare a energiei, o pompă de căldură și un sistem fotovoltaic. Tabloul de bord energetic vizualizează fluxurile de energie ale componentelor individuale ale sistemului și, pe lângă datele curente ale sistemului, oferă tendințe zilnice și rapoarte săptămânale care oferă informații despre bilanțurile energetice și reducerea emisiilor de CO2 ale sistemului. În același timp, funcția de optimizare ajută la obținerea celei mai mari eficiențe posibile în interacțiunea dintre componentele individuale.

Planificarea corectă a unei pompe de căldură cu panouri fotovoltaice

Dacă doriți să exploatați o pompă de căldură cu panouri fotovoltaice, cele două componente trebuie să fie potrivite, una cu cealaltă și cu condițiile individuale. Proiectarea sistemului fotovoltaic joacă un rol esențial în acest sens. Aceasta determină randamentul și, prin urmare, are un impact asupra modului în care pompa de căldură este alimentată cu energie solară - chiar și iarna. Ar trebui să fie întotdeauna rezultatul unui calcul individual care, pe lângă calculul sarcinii de încălzire, să ia în considerare și comportamentul de consum al ocupanților clădirii. Partenerii noștri experimentați sunt interlocutori de încredere atunci când vine vorba de proiectarea sistemelor fotovoltaice cu pompe de căldură. Cu ajutorul expertizei lor, aceștia oferă, de asemenea, informații despre măsurile posibile și necesare pentru a se asigura că toate premisele sunt îndeplinite pentru noul sistem energetic. Acest lucru poate fi deosebit de important în cazul în care o pompă de căldură cu panouri fotovoltaice urmează să fie instalată într-o clădire mai veche.

Gama de produse

Viessmann oferă soluții de sistem care cuprind pompe de căldură, sisteme fotovoltaice și unități de stocare a energiei pentru clădiri existente și noi. Datorită numărului mare de variante și clase de putere, soluțiile sunt potrivite atât pentru case individuale, cât și pentru clădiri mai mari și pentru uz industrial, comercial și pentru autoritățile locale.

Asistență

Aveți nevoie de ajutor pentru a selecta produsul potrivit?

Găsiți produsul