Energie electrică și termică pentru clădirile rezidențiale - abordare sistematică a generării de energie

Foto: © Robert Kneschke / Shutterstock.com

Atunci când aveți nevoie de căldură, puteți genera electricitate în același timp, reducând astfel costurile și poluarea mediului. Ceea ce permite economii enorme atât din punct de vedere financiar, cât și energetic în comerț și industrie nu mai este neobișnuit pentru proprietarii de clădiri rezidențiale private. Utilizând principiul generării combinate de căldură și energie electrică, Viessmann pune la dispoziția sectorului casnic această formă lucrativă și de economisire a resurselor de generare a energiei. Aflați care sunt produsele care fac acest lucru posibil și de ce aveți nevoie pentru a-l realiza.

Cea mai mare eficiență energetică prin sisteme coordonate

Viessmann gândește în termeni de sisteme și oferă gama completă pentru încălzire și generare de energie dintr-o singură sursă. Următoarele sisteme de energie și căldură Viessmann pot fi combinate în diverse moduri:

 • Sisteme de generare a energiei între ele, cum ar fi sistemul de încălzire cu celule de combustibil Vitovalor cu un sistem fotovoltaic
 • Generatoare de căldură hibride cu sisteme generatoare de energie, cum ar fi cele fotovoltaice
 • Unitate de stocare a energiei ca supliment la oricare dintre cele de mai sus

ViCare: gestionarea energiei pentru energie termică și electrică

Eliminarea complexității: cu ajutorul gestionării energiei prin intermediul aplicației ViCare, aveți o imagine de ansamblu a tuturor componentelor și fluxurilor de energie ale sistemului dvs. de generare a căldurii și energiei electrice.

Microcentrală de cogenerare cu pile de combustie - forța motrice în casa dumneavoastră

Încălzire cu pile de combustie Vitovalor PT2

Cogenerarea este principiul care stă la baza producerii de energie termică și electrică. În acest caz, energia mecanică a motorului și energia termică (căldura) eliberată sunt utilizate în egală măsură. Sub forma unei microunități de cogenerare, acest principiu este pus în practică în sistemul de încălzire cu pile de combustie Vitovalor de la Viessmann. Cunoscută anterior sub numele de Vitovalor 300-P, gama de produse este formată în prezent din Vitovalor PA2, care este o unitate suplimentară pentru sistemele de încălzire existente, și din soluția Vitovalor PT2 complet completă. Ambele versiuni au fost dezvoltate în colaborare cu Panasonic și reprezintă cea mai recentă generație de pile de combustie disponibile pentru utilizarea în casele unifamiliale și bifamiliale.

Avantajele pilei de combustie:

Iată care sunt avantajele sistemului de încălzire cu pile de combustie Vitovalor, pe scurt:

 • Încălzire cu hidrogen și gaze naturale, rezistentă la viitor

 • Sistem de încălzire complementar sau unic ideal

 • Independență mai mare față de prețurile în creștere ale energiei electrice datorită energiei autogenerate

 • Costuri de energie cu până la 40 la sută mai mici

 • Ecologic datorită emisiilor reduse deCO2

Unități fotovoltaice și de stocare a energiei

Sistemul de stocare a energiei Vitocharge VX3

Vitovalor, alimentat cu energie termică, produce energie electrică doar atunci când este nevoie de căldură în același timp. Deoarece acest lucru este mai puțin valabil în lunile de vară, producția de energie electrică a Vitovalor scade în această perioadă. Prin urmare, sistemul poate fi completat cu un sistem fotovoltaic (sistem PV), astfel încât gospodăria să fie alimentată cu suficientă energie electrică chiar și în zilele călduroase. În cazul în care Vitovalor în combinație cu un sistem fotovoltaic produce mai multă energie decât este necesar, surplusul poate fi, de asemenea, exportat către rețeaua publică - sau stocat într-o baterie.

Avantajele sistemului Vitovalor cu sisteme fotovoltaice și o unitate de stocare a energiei:

Iată care sunt avantajele pe scurt ale combinării unui sistem fotovoltaic și a unei unități de stocare a energiei:

 • Alimentarea autonomă cu energie electrică sporește independența față de furnizorii locali de energie electrică

 • Scăderea costurilor cu energia electrică, deoarece energia autogenerată este mai ieftină decât cea de la furnizorii de energie electrică

 • Utilizarea unei unități de stocare a energiei crește semnificativ autoconsumul

 • Pozitiv pentru protecția climei, deoarece sunt eliminate rutele de transport

Unități de cogenerare pe gaz pentru clădiri rezidențiale mari

Unitate de cogenerare Vitobloc 200 EM-20/39

La fel ca și celula de combustie, o unitate de cogenerare funcționează pe principiul cogenerării. Aceasta are un motor cu ardere pe gaz care acționează un generator pentru a produce electricitate. Sistemul de încălzire, conceput pentru o putere mare, este ideal pentru clădirile rezidențiale mari și complexele de locuințe. Ca un "jucător de echipă" între sistemele de generare a energiei electrice și termice, acesta împarte generarea de energie termică și apă caldă cu un cazan.

Unitatea de cogenerare Viessmann Vitobloc CHP poate fi ajustată cu precizie la cerințele clădirilor rezidențiale și integrată într-un sistem personalizat. Prin urmare, toate opțiunile sunt deschise: de la integrarea în tehnologia întregului sistem până la cuplarea cu o unitate de refrigerare.

Avantajele unei unități de cogenerare pentru clădirile rezidențiale dintr-o privire:

Care sunt avantajele unei unități de cogenerare în locuințe? Iată o scurtă trecere în revistă:

 • Căldura este introdusă în rețeaua de încălzire fără practic nicio pierdere

 • Produceți energie electrică adaptată la propriile nevoi

 • Electricitatea poate fi exportată în rețeaua publică

La prima vedere: Gama de produse Viessmann pentru energie termică și electrică

Sistemul fotovoltaic Vitovolt 300, unitatea de ventilație mecanică Vitovent 300-W, unitatea de stocare a energiei Vitocharge VX3 și sistemul de încălzire cu pile de combustie Vitovalor PT2.

Găsiți sistemul de încălzire potrivit

Alegerea sistemului de încălzire potrivit dintre opțiunile disponibile nu este întotdeauna ușoară. Este o idee bună să cereți ajutorul unui instalator cu experiență pentru a lua această decizie, deoarece acesta cunoaște bine cerințele individuale. Este recomandabil să obțineți o imagine de ansamblu a ceea ce oferă portofoliul Viessmann înainte de a face o programare pentru consultanță. În acest scop, vă recomandăm catalogul de produse Viessmann. Opțiunile extinse de filtrare, de exemplu, în funcție de domeniul de aplicare al tehnologiei relevante, vă vor face căutarea simplă și productivă. Veți primi, de asemenea, sugestii concrete și detaliate de produse atunci când căutați prin intermediul Găsitorului de produse Viessmann.

Asistență

Aveți nevoie de ajutor pentru a selecta produsul potrivit?

Găsiți produsul