Sistemul de încălzire Viessmann potrivit pentru casa dumneavoastră

Foto: © KB_3 / Shutterstock.com

Eficiența este un aspect important al alimentării cu energie termică a unei clădiri. Acest lucru se datorează faptului că vă poate ajuta să conservați resursele și să economisiți costuri în același timp. Componentele potrivite în mod optim într-un sistem de încălzire creează baza pentru o funcționare eficientă. Viessmann oferă proprietarilor de case individuale, blocuri de apartamente și clădiri rezidențiale mari exact acest lucru: generatoare de căldură care nu numai că funcționează în mod fiabil și gestionează resursele în mod eficient pe cont propriu, dar fac acest lucru și ca parte a unui întreg sistem. Gama de produse include soluții pentru toate sursele de energie - surse regenerabile și combustibili fosili - care pot fi, de asemenea, combinate între ele.

Tehnologie digitală pentru controlul inteligent al sistemelor

Toate sistemele de încălzire Viessmann actuale pot fi utilizate în casele inteligente. Interfețele integrate vă asigură că puteți conecta sistemele prin internet și le puteți controla cu ajutorul aplicațiilor. Ora din zi și locația nu joacă niciun rol. Acest lucru înseamnă o creștere semnificativă a confortului. Dar ajută, de asemenea, la creșterea eficienței sistemului de încălzire. Serviciile digitale și sistemele de gestionare a energiei pe care le conțin vă ajută să identificați și să exploatați potențialele economii.

Ajutor în găsirea sistemului de încălzire potrivit

Deoarece există mulți factori de luat în considerare, alegerea sistemului de încălzire potrivit nu este ușoară. Instalatorii cu experiență sunt cei mai în măsură să vă ajute să decideți ce sistem de încălzire s-ar potrivi cerințelor dumneavoastră individuale. Înainte de a avea o consultanță, vă recomandăm să consultați catalogul de produse Viessmann pentru a avea o imagine de ansamblu a portofoliului nostru. Acesta vă permite să filtrați gama noastră largă de produse în funcție de caracteristici precum domeniul de aplicare. Găsitorul de produse Viessmann vă permite să căutați sugestii de produse și mai detaliate.

Pompă de căldură

Pompă de căldură cu sursă de aer Vitocal 150-A

Cu ajutorul unei pompe de căldură, puteți utiliza energia stocată în sol, aer și apă pentru încălzire. Iar cu ajutorul energiei electrice autoproduse sau ecologice, acest proces este deosebit de prietenos cu clima. De asemenea, este posibilă funcționarea în regim dual cu alte generatoare de căldură. Acest lucru poate fi util în clădirile mai vechi și în clădirile rezidențiale mari, de exemplu. Cu toate acestea, cu pompele de căldură Viessmann Vitocal, proprietarii de locuințe pot genera mai mult decât doar căldură. Răcirea naturală și cea activă asigură temperaturi plăcute în spațiul de locuit în timpul verii.

Închiriați o nouă pompă de căldură

Este nevoie de o tehnologie inovatoare pentru a utiliza mediul înconjurător ca sursă de căldură. Dacă doriți să faceți acest lucru fără costuri mari de investiție, puteți lua în considerare închirierea noii dvs. pompe de căldură. Viessmann Wäärme oferă diverse pachete de servicii, toate având întreținerea și reparațiile incluse în ratele lunare. Pe lângă pompele de căldură, este posibil să închiriați și sisteme de încălzire cu petrol și gaz.

Solar termic

Vitosol 300-TM colector de tuburi cu vid

Tehnologia solară termică este deosebit de potrivită pentru a completa un sistem de încălzire. Aceasta utilizează energia disponibilă gratuit a soarelui pentru încălzirea apei calde menajere și pentru a suplini generatorul de căldură existent. În special atunci când se folosesc combustibili fosili, acest lucru contribuie la reducerea emisiilor deCO2 și a costurilor de încălzire. Colectoarele plate și tubulare Vitosol de la Viessmann oferă o soluție pentru acoperișul fiecărei case. Datorită randamentului lor ridicat și pierderilor de căldură reduse, în special colectoarele tubulare permit un randament bun chiar și în cazul unui spațiu mic și al acoperișurilor care nu sunt aliniate optim. Pentru mai multe sfaturi, consultați articolul nostru despre modernizarea unui sistem solar termic.

Cazane cu combustibil solid

Cazan pe peleți Vitoligno 300-C

Cazanele pe combustibil solid vă permit să vă încălziți casa cu un combustibil regenerabil și adesea disponibil la nivel regional. Beneficiați de prețuri relativ scăzute și stabile la combustibil și, de asemenea, vă încălziți într-un mod neutru din punct de vedere climatic. Acest lucru se datorează faptului că peleții și buștenii eliberează în timpul arderii doar atâtCO2 cât au absorbit în timpul creșterii copacilor. Cazanele pe combustibil solid Vitoligno sunt potrivite pentru a satisface o cerere mare de căldură. De asemenea, acestea pot fi combinate cu generatoare de căldură pe bază de combustibili fosili. Cu toate acestea, trebuie să existe atunci suficient spațiu pentru aparate și pentru depozitarea combustibilului.

Sistem de încălzire pe gaz

Cazan mural cu condensare pe gaz Vitodens 200-W

Sistemele avansate de încălzire pe gaz combină avantajele unei tehnologii dovedite cu cele ale echipamentelor inovatoare. Cu ajutorul tehnologiei de condensare, acestea utilizează energia stocată în combustibilul fosil în mod deosebit de eficient. De asemenea, gama mare de putere a cazanelor pe gaz Viessmann permite o gamă largă de aplicații: în timp ce cazanele murale compacte cu condensare pe gaz Vitodens sunt potrivite pentru unități rezidențiale mici, cazanele cu condensare pe gaz Vitocrossal oferă suficientă căldură pentru blocurile de apartamente mari. În plus, ambele game de produse oferă aparate care pot funcționa ca sisteme hibride și cu până la 20 la sută hidrogen.

Sistem de încălzire cu ulei

Sistemele de încălzire cu condensare cu ulei asigură o fiabilitate operațională ridicată și o utilizare eficientă a combustibilului. Chiar și în cazul în care nu există o conexiune la gaz. Tehnologia devine rezistentă în viitor prin utilizarea combustibililor verzi - combustibili lichizi care sunt produși pe bază de biomasă, de exemplu. Viessmann oferă sisteme de încălzire cu păcură care ard păcură convențională și combustibili verzi separat sau în combinație, putând fi completate și cu energii regenerabile. Acest lucru permite economisirea unor resurse valoroase.

Sistem de încălzire hibrid

Cu un sistem de încălzire hibrid Viessmann, proprietarii de locuințe folosesc diferite surse de energie pentru încălzire. Pot fi utilizate atât surse de energie regenerabilă, cât și combustibili fosili. Baza pentru o interacțiune optimă între componentele individuale este managerul de energie Hybrid Pro Control. În funcție de modul selectat, acesta se asigură că sistemul de încălzire funcționează în mod deosebit eficient din punct de vedere al costurilor sau eficient din punct de vedere energetic. Sistemele de încălzire hibride sunt ideale dacă doriți să faceți primul pas spre producția de energie regenerabilă. Inițial, sistemul de încălzire existent este completat cu un generator de energie regenerabilă, cum ar fi o pompă de căldură.

Cazane de temperatură joasă

Cazanele de joasă temperatură pe combustibil lichid și pe gaz cu tehnologie convențională fără condensare acoperă în mod fiabil cererea mare de căldură a clădirilor de apartamente mari. Gama de produse Viessmann include cazane cu trei treceri care asigură o ardere relativ curată și economică a combustibililor fosili. Cazanele Vitoplex cu gaz și păcură de joasă temperatură Vitoplex pot fi, de asemenea, echipate ulterior cu un schimbător de căldură gaze de ardere/apă din oțel inoxidabil. Utilizarea rezultată a tehnologiei de condensare crește eficiența sezonieră standard [la DIN] a sistemului de încălzire.

Asistență

Aveți nevoie de ajutor pentru a selecta produsul potrivit?

Găsiți produsul