Satul bioenergetic

Stabilirea unor standarde durabile cu sate bioenergetice

Piața încălzirii reprezintă peste 40 % din utilizarea energiei și cea mai mare proporție din consumul de energie; prin urmare, aceasta joacă un rol semnificativ în realizarea obiectivelor politice convenite în materie de climă. Instalarea unor sisteme avansate și extrem de eficiente ar permite pieței de încălzire să economisească până la o treime din energie.

Satele bioenergetice pot contribui la această economie. Toate gospodăriile sunt alimentate de la o rețea locală de încălzire a cărei energie este generată din combustibili regenerabili la periferia satului. Acești combustibili provin din resurse agricole, care sunt prelucrate într-o instalație de biogaz, sau din pădurile locale. Fiecare sat bioenergetic este, prin urmare, un proiect strategic de sustenabilitate care protejează clima și mediul înconjurător și, într-un scenariu ideal, nu consumă combustibili fosili, cum ar fi petrolul sau gazul.

Costuri inițiale reduse

Conectarea la rețeaua de încălzire a unui sat bioenergetic costă, de obicei, în jur de 4 500 EUR pe gospodărie. Această sumă include o contribuție la asociația operatorului, care este de obicei o cooperativă. În comparație cu un sistem convențional de încălzire cu petrol, prețul pentru încălzire este cu aproximativ 10-20% mai mic. De fapt, economiile în timpul funcționării cresc continuu pe parcursul a mai multor ani. Economiile deCO2 realizate sunt de peste 50 la sută.

Viessmann - un partener pe care să te poți baza în fiecare etapă

În calitate de furnizor complet de sisteme energetice, Viessmann oferă toate componentele necesare pentru un sat bioenergetic dintr-o singură sursă. Împreună cu membrii grupului nostru, furnizăm nu numai sistemele de încălzire potrivite pentru energiile regenerabile. În schimb, serviciile oferite în cadrul dezvoltării integrate a proiectului includ consultanța inițială, pregătirea studiilor de fezabilitate și a analizelor cost-beneficiu, lucrările de inginerie în cooperare cu firmele regionale de inginerie, precum și implementarea completă a proiectului în calitate de antreprenor general.

În același timp, cooperarea dintre Viessmann, furnizorii regionali de servicii și companiile locale de construcții este foarte importantă în ceea ce privește crearea de valoare și asigurarea locurilor de muncă în regiune. În plus, Viessmann furnizează un sistem de control standardizat pentru operarea tuturor generatoarelor de căldură și a rețelei de încălzire în sine.

Viessmann are sistemul energetic potrivit pentru fiecare nevoie - rezistent la viitor și economic.

Rezistent și economic

Pentru a crea un sat bioenergetic sau chiar o soluție parțială, Viessmann are sistemul energetic ideal, economic și rezistent la viitor, pentru a satisface orice cerere.

Încălzirea locală regenerabilă oferă numeroase beneficii pentru locuitori și autoritățile locale

Criteriile pentru un sat bioenergetic sunt destul de simple. Comunitatea este de obicei rurală și are între 500 și 1500 de locuitori.

Aprovizionare sigură și economică

Centrul energetic ar trebui să fie proiectat și construit în afara satului pentru a evita aglomerația cauzată de livrările de biomasă necesară locuitorilor. Centrul energetic este proiectat pentru a permite o aprovizionare extrem de fiabilă cu apă caldă menajeră și apă caldă menajeră în orice moment. Privită pe parcursul mai multor decenii, fiecare gospodărie investește o singură dată pentru a fi conectată și apoi nu mai are nicio cheltuială ulterioară.

Costurile de încălzire permanent mai mici contribuie la ușurarea bugetelor gospodăriilor și creează spațiu pentru alte investiții. Acestea ar putea include, de exemplu, izolarea, pentru a reduce și mai mult consumul de căldură. Consolidarea economiei regionale și ușurarea bugetului. Biomasa necesară pentru producerea de căldură provine, de obicei, din surse din apropiere. Acest lucru consolidează economiile regionale, precum și industriile forestiere și agricole locale. Aceasta implică, de asemenea, crearea de valoare, investiții și siguranța locurilor de muncă. În plus, economiile realizate datorită unei aprovizionări mai ieftine cu energie termică pentru clădirile publice contribuie la ușurarea bugetului autorității locale.

Înlocuirea încălzirii convenționale

În comunitățile mai mici, care constau în principal din case individuale, combustibilul tipic până de curând a fost petrolul. În cazul rețelelor de încălzire locală regenerabilă, generatorul individual de căldură din casă face loc unei stații de transfer de căldură de dimensiunea unui cazan mural pe gaz, care înregistrează consumul real prin intermediul unui contor de căldură. Acest lucru înseamnă, de asemenea, că rezervoarele de petrol sunt de prisos, permițând eliminarea acestora și făcând ca murdăria și mirosul de petrol să fie de domeniul trecutului. Spațiul astfel creat ar putea fi folosit, de exemplu, pentru o cameră de hobby.

Avantaj de amplasare datorită costurilor energetice reduse

Statutul de sat bioenergetic îl face un loc mai atractiv pentru dezvoltarea de zone industriale. Întreprinderile existente și cele noi au un avantaj de localizare, deoarece pot profita de costurile energetice considerabil mai mici în comparație cu cele ale petrolului și gazelor.

Videoclipuri: Satul solar și bioenergetic Mengsberg

Video: Satul bioenergetic Wettesingen

Asistență

Aveți nevoie de ajutor pentru a selecta produsul potrivit?

Găsiți produsul