Complexele rezidențiale ca o componentă esențială a tranziției energetice

© VOJTa Herout / Shutterstock.com

În realizarea obiectivelor politicii climatice, aprovizionarea descentralizată cu energie joacă un rol central atât pentru industria energetică, cât și pentru industria imobiliară în dezvoltarea complexelor rezidențiale. Complexele de clădiri mari sau chiar cartiere întregi pot fi alimentate cu energie într-un mod responsabil din punct de vedere ecologic prin combinarea producției de căldură și energie electrică și prin utilizarea energiilor regenerabile. În special pentru gestionarea durabilă a portofoliului, este important să se asigure încălzirea la costuri accesibile. Viessmann oferă soluțiile potrivite pentru diferitele provocări cu care se confruntă industriile specializate.

Viessmann: furnizor de soluții pentru generarea de energie în complexele rezidențiale

Viessmann este partenerul dumneavoastră de încredere pentru soluții de înaltă eficiență pentru complexele rezidențiale: de la faza de concept și planificare detaliată până la implementare, totul de la o singură sursă. Contractele de furnizare de energie și de servicii completează modelul de afaceri și asigură loialitatea clienților pe termen lung în activitatea de bază.

În calitate de furnizor complet de sisteme energetice, Viessmann oferă toate componentele necesare pentru un sistem în rețea. Compania furnizează soluții de sistem adecvate și proiectează și implementează sistemele, inclusiv toate materiile prime și gestionarea operațiunilor. Aceasta include, de asemenea, studii pentru a examina fezabilitatea conceptelor și viabilitatea economică a acestora, precum și pentru a obține finanțare pentru extinderea rețelelor de încălzire.

Proiecte de referință pentru soluții pentru ansambluri rezidențiale

Stuttgart Rosenstein în Stuttgart, Germania

Stuttgart Rosenstein din Stuttgart are un concept impresionant de încălzire și răcire orientat spre viitor, bazat pe o tehnologie inovatoare. Pentru implementarea acestuia, clientul și planificatorii energetici au optat pentru componente de sistem de la Viessmann. Interacțiunea perfectă a acestora face posibilă obținerea energiei termice necesare și a unei părți din energia electrică direct din interiorul complexului rezidențial însuși.

Inima centrului de încălzire este o unitate de cogenerare care utilizează principiul cogenerării pentru a genera simultan căldură și energie electrică. Căldura astfel generată este utilizată pentru încălzirea spațiilor și pentru încălzirea apei calde menajere. Energia mecanică este convertită direct în electricitate și utilizată, printre altele, pentru a acționa pompa de căldură.

Unitate de cogenerare Viessmann

Un acumulator de energie din gheață servește ca depozit termic

Depozitul de gheață constă într-un rezervor cu schimbătoare de căldură încorporate, care este îngropat în pământ în aer liber și umplut cu apă obișnuită de la robinet. Pe acoperișul casei sunt instalate absorbanți speciali de aer solar. Aceștia extrag căldura din aerul înconjurător și din radiația solară și o introduc în unitatea de stocare. De asemenea, depozitul de gheață extrage energie direct din sol. Pompa de căldură extrage energia necesară pentru încălzirea centrală și pentru încălzirea apei calde menajere din apa stocată în rezervor, în funcție de necesități. În cazul în care temperatura din rezervor scade până la punctul de îngheț, se obține mai multă energie din înghețarea apei - de unde și termenul de "depozit de gheață". La sfârșitul sezonului de încălzire, se formează în mod selectiv gheață, care este apoi disponibilă ca sursă de răcire pentru a menține clădirea răcoroasă în zilele călduroase. Schimbarea stării fizice în modul de regenerare poate fi repetată ori de câte ori este necesar: tehnologia nu necesită practic nicio mentenanță. Pachetul tehnologic energetic este utilizat ca model de contractare.

Stadtwerke Güstrow GmbH - energie termică și electrică pentru 500 de gospodării

Două cazane Vitocrossal 200 cu condensare pe gaz acoperă sarcina de vârf

Edgar Fööniger, director general, și Hans Hall, șef de departament pentru încălzire urbană/tehnologie de control central pentru Stadtwerke Güüstrow GmbH: "Atunci când ne extindem sistemul de încălzire urbană, furnizarea eficientă din punct de vedere energetic și responsabilă din punct de vedere ecologic este prioritatea noastră principală. Acesta este motivul pentru care operăm unitățile de cogenerare cu biogaz natural. Cogenerarea descentralizată oferă o eficiență semnificativ mai mare și un factor de energie primară excelent în comparație cu producția separată de energie termică și electrică."

Stadtwerke Güüstrow GmbH aprovizionează o asociație de locuințe cu căldură și energie electrică de la două unități de cogenerare Vitobloc 200. Două cazane cu condensare pe gaz Vitocrossal 200 asigură alimentarea cu căldură în timpul vârfurilor de sarcină. Unitățile de cogenerare furnizează suficientă energie termică și electrică pentru 500 de gospodării. Modulele funcționează cu biogaz natural în cadrul Legii privind sursele de energie regenerabilă din 2012.

Soluții pentru containere

Sistemele care generează simultan căldură și energie electrică sunt considerate soluții deosebit de economice pentru sectorul comercial. Generatoarele de energie și căldură instalate într-un container comercial, împreună cu accesoriile corespunzătoare, reprezintă soluția ideală. Containerele pot fi adaptate individual la cererea relevantă. Viessmann furnizează soluții puternice de containere la cheie, cu timp de instalare scurt. Acestea sunt concepute în special pentru funcționarea cu combustibili sustenabili.

Inima sistemului este o unitate de cogenerare care generează simultan căldură și energie electrică. Pentru a fi deosebit de responsabilă din punct de vedere ecologic, aceasta poate funcționa cu gaz de la o instalație de biogaz din apropiere. De asemenea, poate fi utilizat biometanul din rețeaua locală de gaze. Dacă este necesar, este posibil să se combine cu o sursă de energie fosilă (în special pentru a acoperi sarcina de vârf).

Exemplu: Biomasa în containere - soluția de economisire a spațiului

Cazanul pe biomasă Vitoflex 300-RF încălzește proprietățile cu peleți. Containerul de depozitare aflat deasupra containerului de încălzire conține 18 tone de peleți. Un transportor cu șurub și gravitația asigură umplerea fără probleme a sistemului de combustie responsabil cu mediul înconjurător.

Video: Viitorul furnizării descentralizate de energie

Viessmann oferă sisteme de încălzire și energie descentralizate personalizate pentru o cerere mai mare de energie. Aflați mai multe despre viitorul furnizării descentralizate de energie.

ViTalk: Viitorul furnizării descentralizate de energie
Asistență

Aveți nevoie de ajutor pentru a selecta produsul potrivit?

Găsiți produsul